Anahtar Kelimeler:

Duble yol ve konut bekliyorlar

Duble yol ve konut bekliyorlar

  

Sulakyurt’un günahı ne?

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sulakyurt’a ivedi bir şekilde duble yol ve konut yapılması gerektiğini belirten Başkan İsmail Bildik, yetkililere gazetemiz aracılıyla çağrıda bulundu.

Sadece burada yok

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Kırıkkale’de 8 ilçenin bulunduğu ve bu 8 ilçe arasında tek duble yol olmayan ilçenin Sulakyurt olduğunu söyledi. Bildik, Kırıkkale’de bulunan ilçelerde tek gidiş geliş yolu olan ilçenin  Sulakyurt olduğunu dile getirdi. Başkan Bildik, “Bahşılı, Balışeyh, Karakeçili, Keskin, Yahşihan, Çelebi ve Delice ilçe yollarının duble yol olduğunu belirterek, “Bizim ilçemizde virajımız çok, köylerin içerisinden gelip geçiyorsunuz. Çok sayıda kazalar oluyor. Bizim birinci derecedeki önceliğimiz yol. Çift gidiş çift geliş olsa yollarımız birde Çankırı yoluna bağlarlarsa her seçim döneminde vekil adaylarımız bu sözü vermek zorunda kalmazlar” dedi.

Acil konut ihtiyacımız var

İlçedeki problemlerin bir tanesinin de konut olduğunu belirten Bildik, “300 memurumuzun 250’si Kırıkkale’ye gidiş geliş yapıyor. 100 tane konuta ihtiyacımız var ama durumumuz yok. Biz her ay İller Bankasından gelen pay ile eksi 7 bin TL ile başlayan belediyeyiz. Çareyi bulduk fakat derman bekliyoruz. Sulakyurt’a kooperatif yapılırsa memurlarımız gidiş geliş yapmazlar” diye konuştu.

Çalışmaları anlattı

Başkan Bildik, MHP’li Belediye Başkanı olarak 5 aylık süre zarfında Sulakyurt’a çok sayıda hizmet yaptıklarını belirterek, “Kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere planlamalar yaptık. İlçemize 30 bin m2 kilit parke yaptık. 5 bin kapasiteli ekmek fırını yaptık ve bu fırınız ile ilçemizin bütün köylerine hizmet veriyoruz. İlçemizde bulunmayan özürlü ve bayanlara yönelik lavabolar yaptık” dedi.

İlçenin problemi çok

Bildik, ilçenin yeşillenmesi ve çevre düzeni için hazır çim getirdiklerini belirterek, “İlçe meydanımızı hazır çimler ile yeşillendirdik. İl dışından barbeküler getirerek piknik alanı yaptık. 5 ayda ilçemize bir çok hizmetler yaptık. İlçemizin çok büyük problemleri var. Önümüzdeki yıl baraj su tutmaya başlayacak. Bizim arıtma tesisimiz yok. Arıtma tesisimizi 1 yıl içerisinde yapamaz isek burası bizim için zulüm olacak” açıklamasında bulundu.

Arıtma tesisi için tesbit

Bildik ayrıca, “Arıtma tesisini yapmamız için yer tespitinde bulunduk ve kamulaştırmaya götürdük.  İlçemizin alt yapısının yüzde 25’i yapılmayı bekliyor. Bunun için İller Bankası’na 1 trilyon 180 milyarlık bir girişimde bulunduk. Yüzde 50’si stok kapsamında olacak. İnşallah onu çıkaracağız ve alt yapımızı tamamlayacağız” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false