Anahtar Kelimeler:

Bahşılı bu hale geldi

Bahşılı bu hale geldi

 İlçede hasar büyük

Bahşılı’da gece yarısı sağanak yağış ve sel baskını hayatı felç etti. Sel felaketi yaşayan Bahşılı ilçesinde Vali Kolat incelemelerde bulundu.

Sel baskını yaşandı

Kırıkkale Bahşılı ilçesinde gece yarısı meydana gelen fırtına ile sağanak yağış 45 dakika sürdü. Yağışın arkasından Çamlıca köyü ormanlığı ve Bahşılı arazisinde bulunan İğdeli mevkiinden gelen sel önce eski Bahşılı yeni Bahçeli Mahallesini, sonra da Ata Dönmez ve Hüseyin Onbaşı Mahallesini bastı. İlçenin  içerisinden geçen Karadere dere yatağı taştı. Çok sert akan sel önüne ne kattı ise aldı götürdü. Belediye Başkanı belediye ekipleri sabaha kadar insanların ve konutlarında mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu.

Vali inceleme yaptı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kolat, Kaymakam Harun Ersin Polat ve Belediye Başkanı İbrahim Uyar’a geçmiş olsun diyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Kolat, “Böyle aniden oluşan sel felakati ndeniyle Kaymakamlık ve Belediye başkanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü gerekli incelemeleri yapmışlardır. Bunu genel müdürlüğe taşıyıp yaraların sarılması gerekir. Devlet olarak bütün birimlerle buradayız. Korkunç bir sel felaketi yaşanmış onu bir şekilde telafi edeceğiz. İl genel olarak, devlet su işleri olarak, il özel idaresi olarak, kara yolları olarak bütün çalışmaları jet hızıyla başlattık. Kaymakamlığımız tespitlerle hasar gören vatandaşların yaralarını sarmaya başlıyoruz.büyük geçmiş olsun” dedi.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli