Anahtar Kelimeler:

Habere açıklama yaptılar!

Habere açıklama yaptılar!

 Şirketten açıklama

Geç bunları…! Sorulara yanıt ver!

TAYBE Parkomat İşletmeciliği yazılı bir basın açıklaması yaptı. İşletme Haberkale’de çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü ve  firma çalışanlarının eliyle herhangi bir şekilde cezai işlem yapılması ve yazılmasının mümkün olmadığını iddia etti…

Haberimize açıklama!

TAYBE  Parkomat İşletmeciliği Haberkale’de çıkan haberlere yönelik bir basın açıklaması yaptı. İşletme yaptığı açıklamada  12.06.2014 tarihinde Kırıkkale Belediyesi ile sözleşme imzaladıklarını, o günden bu yana Zafer, Ankara, Belediye, Hürriyet, İnönü, Barboros Hayrettin, Menderes caddelerinde, Millet  Caddesinde, Osman Tiryaki Caddesinde ücretli mobil parkomat uygulaması işletmeciliğini on-lıne yeni nesil eft post cihazları ile yaptıklarını belirtti. Yerel basına kendilerini haber yaptıran şirket, haberini yapan Haberkale’ye ise açıklamada bulunmadı.

İcra takibini doğruladı

Evlere icra kağıdı gönderildiğine yönelik haberin yalan ve asılsız olduğunu iddia eden firma, “Haberde belirlenin tam aksine Suriyeli çalışan veya başkası eliyle herhangi bir cezai işlem yapılması veya yazılması mümkün değildir. Ancak şirketimiz birikmiş 100 TL üzerinde borcu bulunan ve ödemeyenler hakkında önceden uyarı mahiyetinde el ilanı ile duyuru yapmış ve borçların bir hafta içerisinde ödemeyenlerin ayrıca icra takip ve Avukatlık vekalet ücreti ödemek zorunda kalacakları bildirilmiştir.18.08.2014 tarihinde de avukat aracılığıyla icra takip ve haciz işlemi çalışmalarına devam edilmektedir” dedi.

Personel açıklaması

İşletme yaptığı açıklamada çalışacak eleman bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade etti. Açıklamada “En az bayan olmak üzere 36 eleman çalıştırmamız gerekmektedir. En az 30 eleman ihtiyaç duyulmaktadır. Bu şekilde çalışacak olan elemanlara 30 gün SGK primi üzerinden asgari ücret ve fazla çalışacağı saat için fazla mesai ücreti verilecektir. Net olarak  bin ile bin yüz  lira arasında ücret verilecektir” dedi.

Sorulması gereken sorular

Şirket bu açıklamayı yaparken, Suriyelileri neden ve nasıl çalıştırdıkları konusunda ise açıklamada bulunmadılar. Çünkü mültecilerin çalışması yasak. Yerel basının açıklamaya istinaden bunu neden sormadığı da merak konusu. Ayrıca, Suriyeliler ücreti yazıyor, ödemeyenlere ise dolaylı veya doğrudan Suriyeli eli ile ceza gönderiliyor. Açıklamayı yayınlayan yerel basının bunu da sormaması merak uyandırdı.

Sorular yanıtlanmadı

Ayrıca çalışanların kaçta kaçının Kırıkkaleli olduğunun da sorulması gerekiyordu. Bu da sorulmamış oldu. Yani sorulara yanıt alınamadı ama açıklama tek taraflı olarak yayınlandı. Ayrıca yasal hakkı olmasına rağmen basına indirim veya ücretsiz otopark uygulamasının olmaması da sorulması gerekiyordu ancak haberi yapan basının bunu da sormadığı görüldü. 



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli