Anahtar Kelimeler:

Okullar piyasayı canlandırıyor

Okullar piyasayı canlandırıyor

 İyi ki okullar açılıyor!

Okulların önümüzdeki günlerde açılacak olması en çok esnafın işine yaradı. Esnafı, okulların açılacak olması, yaz ayları boyunca durgunluk yaşayan piyasanın yeniden hareketlendirdiğini söyledi.

Okul hazırlıkları

Okulların önümüzdeki günlerde açılacak olması en çok esnafın işine yaradı. Esnafı, okulların açılacak olması, yaz ayları boyunca durgunluk yaşayan piyasanın yeniden hareketlendirdiğini söyledi. Okulların kapanmasıyla işleri neredeyse durma noktasına gelen esnafın, yeni eğitim-öğretim ile birlikte tekrar yüzü gülmeye başladı.  Esnafı, okulların açılmasıyla işlerinin yüzde 50 oranında arttığını belirterek memnuniyetini ifade etti.

İşler açılıyor

Ebeveynler, çocuklarının okul ihtiyacını giderebilmek için soluğu alışverişte alıyor. Kalabalığın yaşandığı çarşıda, esnafın ise yüzü uzun zaman sonra tekrar gülmeye başladı. İşlerinin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Kaplan, "Okulların açılmasından önce işlerimiz çok düşmüştü. Okulların açılmasıyla birlikte işlerimizde de canlılık oldu. Satışlarımız yüzde 30 oranında artmış görünüyor. Veliler, çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak için yoğun bir telaş içine girmiş durumdadır. Özellikle en çok okul ihtiyaçları alınıyor. Şuanda en çok okul pantolonu, gömlek ve okul ceketleri satılıyor." dedi.

Hareketlilik yaşanıyor

Okulların açılmasından önce genel anlamda işlerinde bir düşüklüğün olduğunu ifade eden Osman Bozkurt da, "İşlerimizde okulların açılmasıyla birlikte bir hareketlenme yaşandı. Okul alışverişi nedeniyle veliler, çocuklarının ihtiyacını gidermek için telaşlı bir şekilde alışveriş yapıyor. Şuanda geçen seneye göre yüzde 30 oranında işlerde bir düşüş var. Ama ileride daha da işlerimiz artacak. " ifadelerini kullandı. Çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak için koşuşturan veliler ise, her sene okul kıyafetlerinin değişmesinden yakınıyor. Veliler, yetkililerden her sene değişen okul kıyafetlerinin değişmemesini isteyerek durumun kendilerini mağdur ettiğini söylüyorlar.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli