Anahtar Kelimeler:

Çiftçilere yem bitkisi uyarısı

Çiftçilere yem bitkisi uyarısı

 Konferans yaptılar

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Yem Bitkileri Üretimi" konferansı il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.

Üreticiler bilgilendirildi

Konferansta Dr. Sabahattin Ünal, tarafından yem bitkileri ekilişleri, üretim teknikleri, yem bitkilerinin tanıtımı konusunda üreticiler bilgilendirildi. Konferansa; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Şube Müdürleri, İlçe Tarım Müdürleri, üreticiler, oda temsilcileri, üretici birlikleri ve sivil toplum kuruluşları ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli katıldı.

Yem bitkisinin önemi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş  “Yem bitkileri bizim için önemlidir. İlimizde yaklaşık olarak 11 bin dekar yem bitkisi ekilişi mevcuttur. Hayvan varlığımız ile karşılaştırdığımızda bu alanın yetersiz olduğunu görmekteyiz. İlimiz ortalama 380 milimetre civarında yıllık yağış almaktadır. Bu iklim şartlarına uygun yem bitkisi ekilişini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu amaçla yem bitkileri tohumluk desteği yapıyoruz” dedi.

Detaylar anlatıldı

Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Dr. Sabahattin Ünal; yem bitkilerinin önemi, yem bitkilerinin hayvan beslemesindeki rolü, yonca yetiştiriciliği ve önemi, toprak isteği ve hazırlığı ekim zamanı, karışık ekim, ekim metodu, ekim derinliği, ekilecek tohum miktarı, aşılama, sulama, gübreleme, yoncanın biçimi, yoncada yabancı ot mücadelesi, ot hasadı konularında doyurucu sunumları ile üreticilerimize konuyu anlattı. Ziya Mutlu tarafından yem mekanizasyonu, kaba yem ve kesif yem mekanizasyonu konularında ayrıntılı bilgi verdi

Biçme tekniği anlatıldı

Biçme ilkeleri ve makineleri, tırmıklama ilkeleri, balyalama tekniği ve balya makineleri, silaj yem, yem dağıtma, kesif yem mekanizasyonu konularında sunum yapan Mutlu, ve Berna Bilen ise nadas alanlarının değerlendirilmesinde ve ekim nöbetinde fiğlerin önemi hakkında bilgilendirme yaptı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli