Anahtar Kelimeler:

Mücadele başlatıldı

Mücadele başlatıldı

 Hayvan hastalıklarına karşı…

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünün Hayvan Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele Programı kapsamında kentte bulunan büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılacak.

Aşılama çalışması

İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, aşılamanın kent genelinde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerinden oluşan ekip tarafından merkez ve köylerde 1 Eylül-28 Kasım arasında yapılacağını belirtti. Kampanya kapsamında aşıların ücretsiz verileceğini, çiftçilerden sadece uygulama ücreti alınacağını ifade eden Kırbaş, şunları kaydetti: "Çift tırnaklı hayvanlarda et ve süt veriminde büyük ekonomik kayıplara neden olan ve direkt tedavi edilemeyen şap hastalığı mücadelesinde en etkili yol olan aşılamadır. Bütün çiftçilerimizin gerekli hassasiyeti göstererek aşılama ekiplerine yardımcı olmaları ve hayvanlarını aşılatmaları gerekmektedir.

Aşı yaptırmayana ceza

Şap hastalığı, sığır, manda, koyun, keçi gibi çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, bulaşıcı bir hastalığıdır. Şap hastalığı, yüksek ateş, ağız ve tırnak aralarında veziküller ile karakterizedir. Büyükbaş hayvanlarımızı şap hastalığından korumak için tüm büyükbaş hayvanların aşılanması gerekmektedir." Kırbaş, kentte programa alınan 44 bin 661 büyükbaş hayvanın bulunduğunu, hayvanlarına aşı yaptırmayanlara 6 bin 400 lira idari para cezası verileceğini anlattı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli