Anahtar Kelimeler:

350 Suriyeli çocuk okullu oldu

350 Suriyeli çocuk okullu oldu

 Onlar da okula gidecekler

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan ve ilimize yerleşen 350 Suriyeli çocuk, Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan Komisyonla en yakın okullara yerleştirildi.

Kayıt yaptıracaklar

Suriye’de ki iç savaş nedeniyle eğitimden yoksun kalan Suriyeli öğrencilerin yeni eğitim döneminde okullu olmaları için Milli Eğitim müdürlüğü tarafından bir çalışma yapıldı. İkametleri Kırıkkale’de olan ve çocuklarının eğitim öğretimlerini devam ettirmek isteyen aileler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun belirlediği okullara çocukların kayıt yaptıracaklar.

Dil sorunu yaşandı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü` toplantı salonunda Kırıkkale Valiliği tarafından oluşturulan ve içerisinde Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin olduğu komisyon çocukların okul atamalarında epey zorlandı. Çocukları için gelen ailelerin büyük bir kısmının Türkçe bilmemesi evraklarının eksik olması nedeniyle komisyon üyeleri büyük zorluk yaşadı. Salona Suriyeli tercümanın gelmesi ile bu sıkıntı aşılmış oldu. Tüm zorluklara rağmen çocukların eğitimlerinin aksamaması için gayret gösterdiklerini aktaran aileler, " Ülkemizde ki sıkıntı nedeniyle buraya geldik. Çocuklarımızın eğitimine devam etmesini istiyoruz. Bunun için imkan sağlayan herkese teşekkür ederiz" ifadesini kullandılar

Sayı artabilir

Komisyon üyeleri ilk olarak çocukların ikamet kayıtları olup olmadığı kontrol ediliyor. Daha sonra  en son hangi sınıfta eğitime devam ettiği soruluyor. Daha sonra bilgisayar ortamında adres bilgisine göre en yakın okul hangisi ise belirlenerek kayıt için yönlendirmesi yapılıyor. Velilere Okul isimleri verilerek çocukların bu okullara kayıt ettirmeler isteniyor. Bazı çocukların Türkçe bilmemesinden dolayı temel eğitim almaları için okullara gerekli yazışmanın yapıldığı belirtiliyor. Komisyon yetkilileri “Bu çalışma Türkiye genelinde yapılan bir çalışma. Şuana kadar öğrenci sayısı 350’yi buldu. Bu sayı artabilir de. Çünkü bir ailenin üç çocuğu var ikisini kaydı var birini kaydı yok. Yapılacak kayıttan sonra o çocuğunda ataması yapılacak” şeklinde konuştular. Okullara çocuklarının kayıt işlemlerinin yaptıran Suriyeli ailelerin mutlu oldukları gözlendi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false