Anahtar Kelimeler:

Yeni tüfek ilgi çekiyor!

Yeni tüfek ilgi çekiyor!

 Herkesin gözü onda!

Tamamen Kırıkkale imalatı

TSK`nın envanterine giren yeni Atak Taarruz Helikopteri ile Milli Piyade Tüfeği performanslarıyla göz dolduruyor ve pek çok ülkenin ilgisini çekiyor.

Birliklere dağıtıldı

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun geliştirdiği yerli Atak Taarruz Helikopteri ile Milli Piyade Tüfeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girdi. Ateş Serbest 2014 faaliyetinde performansları ile göz doldurak Atak Helkoptersi ile MPT 76 pek çok ülkenin ilgisini çekiyor. Türkiye`nin ilk yerli piyade tüfeği MPT 76, TSK`nın envanterine girmesi ile ilk sevkiyatı gerçekleştirildi ve bazı komando birlikleri ile özel kuvvetlere deneme amaçlı dağıtıldı. Birliklerde yapılan binlerce atış sonrasında tüfeklerle ilgili geri bildirimler de alınmaya başlandı.

Göz dolduruyor

Kullanıcılarından geçer not alan tüfek, hem sağ elini hem de sol elini kullananlara uygun olarak tasarlandı. Piyade tüfekleri arasında en hafif olma özelliğine sahip MPT 76, aralarında kum, toz, çamurun da bulunduğu 36 ayrı testten başarıyla geçti. Milli Piyade Tüfeği`nin üretiminin ardından gelecek yıl tüm komando birliklerine dağıtılması planlanıyor. Piyade tüfeğinin en moderni olma özelliğini taşıyan MPT-76`ya dost ve müttefik ülkelerden de yakın ilgi gösteriliyor.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false