Anahtar Kelimeler:

Üreten kadınlar meydanlara indi

Üreten kadınlar meydanlara indi

 Topluluk oldular

Kırıkkale`de gönüllülük esasına dayanan bir proje oluşturan Üreten Kadınlar Topluluğu, Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtı önünde basın açıklamasında bulundu.

Kadınlar topluluğu

Kırıkkale`de gönüllülük esasına dayanan bir proje oluşturan Üreten Kadınlar Topluluğu, Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtı önünde basın açıklamasında bulundu. Topluluk Başkanı Ayşegül Bişkin yaptığı açıklamada, "Bizler üreten kadınlar olarak artık meydanlardayız. Üretimin bulunduğu her alanda bundan sonra bizleri göreceksiniz" dedi. Ayşegül Bişkin yaptığı açıklamada, yaşam mücadelesinin gittikçe zorlaştığını, üretime katkıda bulunan Kırıkkaleli kadınları bir çatı altında toplayıp ürünlerini satışa sunarak aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Bişkin, "Siyasetten, ekonomiye, ekonomiden spora her alanda erkek egemenliğin olduğu Kırıkkale`de artık bizler meydanlara indik. Üreten kadınlar adı altında gönüllülük esasına dayanan bir proje oluşturduk.

Amaçlarını açıkladı

Bu projede amacımız, gittikçe zorlaşan yaşam mücadelesinde üreten ve üretime katkıda bulunan Kırıkkaleli hanımları bir çatı altında toplayıp, ürünlerini satışa sunarak aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Bu toprakların yetiştirdiği dürüst, azimli, yardımsever ve bu işlere gönül vermiş kişiler olarak kavganın, gürültünün ve savaşın eşiğinde olduğumuz şu günlerde birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Kırıkkaleli hanım kardeşlerimizle tek yürek, tek yumruk olduk ve Kırıkkaleli Üreten Kadınlar Topluluğunu oluşturduk" dedi.

Artık meydanlardayız…

Bişkin açıklamasının devamında, "Bizler artık meydanlardayız. Bundan sonra üreten her alanda bizler de varız. İlk etapta amacımız, kadınlarımızı bir çatı altında toplayıp, ürünlerini satışa sunmak ve elde etmiş oldukları gelirlerle aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak. Amacımız, sesimizi duyurmak, erkek egemenliğinin bulunduğu Kırıkkale`de `artık biz de varız` demek için meydanlara indik. Biz nasıl Çanakkale`de bu ülkeyi omuz omuza, sırt sırta yükselttiysek, yine burada ülkenin kalkınması için kadınlar olarak meydanlara indik. Bundan sonra inşallah daha sık bir araya geleceğiz" diye konuştu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli