Anahtar Kelimeler:

Arslan'dan haberlere açıklama

Arslan

 “Tamamı asılsız” dedi! 

Taksim Yatırım AŞ’de çalışırken, bazı iddialara göre 500 bin lira, bazı iddialara göre de 42 milyon lira müşteri parası batırdığı öne sürülen Murat Arslan, avukatı aracılığıyla bu olayla ilgili açıklamada bulundu ve haberlere tekzip metni gönderdi, haberlerin de tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Haberlere açıklama yapıldı

Avukatı M. Alper Gürefe aracılığıyla yerel basındaki gazete ve haber yayınlayan internet sitelerine hem bir açıklama yapan ve hem de tekzip metni gönderen Murat Arslan, hakkında çıkan haberlerin tamamının asılsız olduğunu öne sürerek, haberlerde bahsedildiği gibi Ankara’ya gitmesinin söz konusu olmadığını, kişileri de zarara uğratmadığını belirtti. Avukatı aracılığıyla haberleri kesin bir dille yalanlayan Arslan, iş ahlakına uygun şekilde çalışmayı sürdürdüğünü vurguladı. Arslan’ın avukatı Gürefe açıklama ve tekzip metninde şunları söyledi:

“Söz konusu değildir…”

“Müvekkil Murat ARSLAN hakkında, 16.10.2014 günlü haberde  “Arslan KIRIKKALE’yi salladı” başlığı ile asılsız iddialar yayımlanmıştır. Yapılan haberde, müvekkilin halktan para toplayarak, Ankara’ya gittiği, Ak Parti İl Başkanı’ndan 1 milyon TL aldığı, kendisine ulaşılamadığı gibi, hiçbir hukuki temeli ve aslı olmaya iddialara yer verilmiştir. Müvekkil Sn. Murat ARSLAN’a ilişkin olarak yer alan iddialar külliyen asılsız olup, bu iddialar haber adı altında kamuoyuyla paylaşılarak, müvekkilin gerçek dışı suçlamalarla itham edilmiş olması kişilik haklarına ve hukuka aykırıdır. Müvekkilin bahsedilen gazete haberinde olduğu gibi Ankara’ya gitmesi, kişileri zarara uğratması gibi bir durum söz konusu değildir.

“Ticari faaliyeti sürecektir”

Müvekkilin hem ticari saygınlığı hem de siyasi olarak bulunduğu konum dikkate alındığında, asılsız ve hiçbir temele dayanamayan iş bu iddiaların müvekkilin bulunduğu siyasi konumdan kaynaklandığının bilincindeyiz. Saygınlığını ve ticari itibarını zedeleyen bu türden haber ve yorumları bir kez daha kesin bir dil ile yalanlıyoruz. Müvekkil, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yasalara ve iş ahlakına uygun şekilde faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir. Tekzibe konu haberde yer alan gerçek dışı bilgi ve açıklamaları, hayali senaryoları, kısacası gazeteciliğin etik değerlerine yakışmayan, aynı kalemden çıkmışçasına, tüm aksi siyasi görüş içeren gazetelerde aynı cümleler ile yer alan bu haberi yayınlayan gazetenizi kınıyor, asılsız haberinize karşı cevabımızı kamuoyuna saygıyla sunuyoruz.”

 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false