Anahtar Kelimeler:

Köpekler nefesleri kesti!

Köpekler nefesleri kesti!

 K.Ü.’de köpek eğitimi gösterisi yapıldı        

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından 27 Ekim 2014 Pazartesi günü “Köpek Eğitimi Gösterisi” düzenlendi. Gösteriye katılan eğitimli köpekler izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Çalışma anlatıldı

Veteriner Fakültesi bünyesinde 2013 yılında, köpek eğitimi birimi inşa edilerek hizmete açıldığını belirten Dekan Prof. Dr. Arıkan, “Birimimizde öğretim üyemiz Prof. Dr. Emine Ümran Bozkurt’un koordinasyonu dahilinde, belli aralıklarla köpek eğitimi kursları düzenlenmektedir. Başlangıçta köpek eğitimine, “Temel ve İleri İtaat Eğitimi” ile başladık. İlerleyen zamanlarda eğitimi çeşitlendirmeyi planlamaktayız” dedi. İleriye dönük projelerinden de bahseden Prof. Dr. Arıkan, son projelerinin ‘Görme engelliler için rehber köpeği eğitimi” projesi olduğunu ve bu proje destek görerek hayata geçirilirse eğitilen köpeklerin, görme engelli sahipleri için göz vazifesi göreceğini söyledi.

Taleplere yönelik yapılıyor

Köpek sahiplerinden gelen talep “Temel ve ileri itaat Eğitimi” kapsamında olduğundan bu yönde kurslar düzenlemekte olduğunu belirten Prof. Dr. Arıkan, “Kamu kurumlarından talep geldiği takdirde, yapılacak karşılıklı anlaşmalarla, ihtiyaca göre farklı branşlarda da köpek eğitimleri verebilme kapasitemiz bulunmaktadır.” dedi.

Koruma köpek gösterisi

4 farklı kategoride gösterinin sunulduğu programda ilk gösteriyi, Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen, “Köpek Temel ve İleri İtaat eğitimi” kursunu tamamlayan kursiyer köpekler, eğiticileriyle birlikte yaptı. İkinci gösteri ise “Koruma Köpeği Gösterisi” olup yine Riva Kennel Club’tan davetli Dilek Kınık tarafından sunuldu. Üçüncü gösteri “Pentathlon ve Arama-Bulma Gösterisi” olup Köpek eğitmenleri Dilek Kınık ile Mustafa Çevik tarafından gerçekleştirildi.

Avrupalı eğitmen geldi

Son gösteri ise Çek Cumhuriyetinden gelen dünyaca ünlü köpek eğitmeni, Avrupa birinciliği ve dünya üçüncülüğü dereceleri olan, Alena Smolikova tarafından gerçekleştirildi. Gösteri izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Gösteri Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız’ın programın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdiminin ardından sona erdi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false