Anahtar Kelimeler:

Gerçek gibi tatbikat!

Gerçek gibi tatbikat!

 Hastanede tatbikat yapıldı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Genel Cerrahi Servisi`nde yangın tatbikatı düzenlendi. Hastane Afet Planlama Bölümü (HAP) kontrollünde yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

Yangın tatbikatı

Genel Cerrahi Servisi`nde başlayan yangına, serviste bulunan personel, 112 ekipleri ve HAP bölümü müdahale etti. Bir taraftan yangına müdahale edilirken, diğer taraftan hastane yöneticileri kriz merkezi oluşturdu. Serviste yatan 24 hastadan 20’si durumları iyi olduğu için diğer servislere nakledildi. Aşırı dumandan etkilenen bir servis personeli itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları esnasında yoğun dumandan zehirlenen 1 hasta yaşamını yitirdi. Diğer bir hasta durumu ağır olduğu için Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Boyabatlı bilgi verdi

Meydana gelen yangında panik ve kargaşa önleyen güvenlik güçleri, taşkınlık ve hırsızlık olaylarına karşı gerekli önlemeleri aldı. Yaklaşık bir saat süren yangın, tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Tatbikata katılan tüm personelin büyük bir ciddiyetle olaya yaklaştığını belirten Kırıkkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, "Gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirildi. Katkılarından dolayı hastane yönetimine ve katılan tüm ekibe teşekkür ederim." dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false