Anahtar Kelimeler:

Maaşlar düzenli ödenebiliyor mu?

Maaşlar düzenli ödenebiliyor mu?

 Maaşlar aksıyormuş!

En borçlu belediyeler arasında yer alan ve yatırımlar için kaynak bulamayan Kırıkkale Belediyesi’nde son birkaç aydır maaşların da aksamaya başladığı öne sürülüyor.

8 aydır bir şey yok

Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan ve projelerle yatırımlar için kaynak bulmakta güçlük çeken Kırıkkale Belediyesi’nin bu yüzden mali kriz yaşadığı iddia ediliyor. Seçimin ardından 8 ay geçmesine rağmen şu ana kadar hiçbir projeye başlayamayan Belediye’nin yeni başkanı ve yönetiminin kaynak bulamadığı konuşuluyor. Belediye’nin rutin işleri bile çevirmeye parası olmadığı, birkaç aydır da maaşların aksatıldığı ifade ediliyor.

Kaynak bulamıyorlar

İddiaya göre, Belediye para ve kaynak bulamadığı için rutin işleri İller Bankası’ndan maaşlar için gelen paranın bir kısmı ile, su, ruhsat, emlak ve reklam gelirlerinden karşılamaya çalışıyor. Birkaç aydır maaşların üçte ikilik bölümünün yatırıldığı, üçte birinin ise rutin işler için ulanıldığı söyleniyor. Belediye’nin bu konuda açıklama yaparak durum ve iddialar hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi isteniyor.

Mali kriz var

Kamuoyunda günlerdir bu konu konuşulmakta. İddiaların doğru olup olmadığı bilinmiyor. Çalışanlar da yönetimle sıkıntıya düşmemek için bir şey söylemiyorlar. Ancak mali sıkıntı ve kriz yaşandığını onlar da söylüyor. Sorunun giderek büyümeye başladığı da konuşuluyor. Bu gidişle Belediye’nin eski yönetimi mumla aratacağı bile ifade ediliyor. İddialara ancak Belediye cevap verebilecek. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli