Anahtar Kelimeler:

İl merkezi sınırı genişletildi!

İl merkezi sınırı genişletildi!

 Emlak vergisi el değiştirdi!

İçişleri Bakanlığı’nın sınır tespit ve idari bağlılığın değiştirilmesine ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Sınır tespit kararına göre Kırıkkale’nin Yahşihan ve merkez ilçeleri arasındaki sınır yeniden belirlendi.

Resmi Gazete’de yayınlandı

İçişleri Bakanlığının sınır tespit ve idari bağlılığın değiştirilmesine ilişkin kararları, Resmi Gazete`de yayımlandı. Sınır tespit kararına göre, Kırıkkale`nin Yahşihan ve merkez ilçeleri arasındaki sınır yeniden belirlendi. Ankara`nın Nallıhan ilçesi Uzunöz Mahallesi ile Bolu`nun Mudurnu ilçesi Dodurga ve Ordular köyleri arasındaki sınırda da düzenleme yapıldı. İdari bağlılığın değiştirilmesine ilişkin kararla Tunceli`nin Mazgirt ilçesi Merkez bucağı Köklüce köyü, aynı ilin Merkez ilçesi Merkez bucağına bağlandı.

Hastane Kırıkkale’ye geçti!

Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı açıklamada, "Yahşihan-Kırıkkale merkez sınırında dere sınırdı. O dere kayboldu ve kalıcı bir sınır için yolu sınır gösterdik. Mezarlık kavşağı ve çevre yolu kavşağı sınır kabul edildi. Yüksek İhtisas Hastanesi ve İl Jandarma Kırıkkale sınırına geçti. Bakanlığa sunduğumuz teklif kabul edildi ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Kalıcı bir sınır olsun istedik. Yol Yahşihan tarafında kalıyordu, minibüsler o tarafa geçemiyordu. Şehir içinden giden bir dolmuş oraya gidemiyordu. Dere kaybolunca sınırı yenilemiş olduk ve minibüslerin rahat çalışmalarını sağladık" dedi.   



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli