Anahtar Kelimeler:

Proje tamamen iptal edildi!

Proje tamamen iptal edildi!

  

Neden iptal kararı alındı? 

Kırıkkale’de tüm liseleri ve eğitim cimasını bir araya toplamayı amaçlayan Liseler kampusü projesi bütünüyle iptal edildi ve rafa kaldırıldı.

Tamamen kaldırıldı

Kırıkkale’nin Doğu bölgesine yapılması düşünülen ve bu bölgeye canlılık kazandıracağı belirtilen Liseler Kampsü projesi iptal edildi. Bununla kalınmadı proje tamamen rafa kaldırıldı. AK Parti Milletvekili Ramazan Can’ın çalışması olarak da bilinen projenin parti içindeki siyaset ve rekabet nedeniyle uygulamadan kaldırıldığı konuşuluyor.

Pilot bölge idik!

Proje Aşağı Mahmutlar bölgesinde 100 dönümlük bir alanda yapılacak, bütün liseler buraya toplanacak, Milli Eğitim Müdürlüğü’de buraya getirilecek ve örnek bir uygulama gerçekleştirilecekti. Ancak, önce arazide su çıktığı öne sürüldü, sonra arazinin yapısının müsait olmadığı söylendi ve son olarak da Kırıkkale’nin proje için pilot bölge seçilmesine rağmen pilot bölge konumundan çıkarıldığı belirtildi.

Atalay etkisi mi?

Proje uygulanmayacak. Gerekçeler çeşit çeşit olsa da, asıl gerekçenin Ramazan Can’ın ismiyle anılacak projenin gerçekleştirilmek istenmiyor olduğu yönünde. Beşir Atalay’ın projeye bu bakından pek sıcak bakmadığı da iddia ediliyor. Ramazan Can ile önce genel seçimlerdeki temayül yoklaması, sonrasında ise yerel seçimlerdeki aday belirleme sürecinde yaşanan girginlikler nedeniyle projeye Atalay’ın baskı yaptığı öne sürülüyor.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli