Anahtar Kelimeler:

Diyabet etkinliği yapıldı

Diyabet etkinliği yapıldı

 Çok çok önemli bir konu!

Dünya Diyabet Günü dolayısıyla bir alışveriş merkezinde vatandaşı diyabet konusunda bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Vali Ali Kolat diyabet ölçümü yaptırdı.

Diyabet anlatıldı

Düzenlenen etkinliğe Vali Ali Kolat’ın yanı sıra Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Halk Sağlığı Müdürü Feramis Ender Güngüneş, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Verilen bilgilerde Diabetes Mellitus (DM) yani diyabetin pankreasın yeterli insülin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanmaması sonucu oluşan, ömür boyu devam eden kronik ve insülin üreten hücrelerin azalması ile devam eden bir hastalık olduğu belirtildi. Diyabetli kişilerde aşırı susama, sık sık idrara çıkma, kilo kaybı, aşırı iştah ve çok yeme, bulanık görme, cilt enfeksiyonları, iyileşmeyen yaralar ve halsizlik belirtilerin olduğu da dile getirildi.

Kan şekeri ölçtürdüler

Bilgilendirme etkinliğinde konuşan Vali Ali Kolat, “Diyabet hastalığı son yıllarda oldukça yaygınlaştı. Hiç kimse ben diyabet hastası değilim demeyecek.  Herkes kendisini kontrol edecek. Tahlilini yaptıracak ve diyabet hastası olup olmadığını takip edecek. Böyle bir imkânı verdikleri için ben Üniversitemize ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir toplum olmamızı temenni ediyorum” dedi. Daha sonra Vali Ali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kan şekeri ölçümü yaptırdılar.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false