Anahtar Kelimeler:

Kılıç'a mektup gönderdiler!

Kılıç

 Mahkemeye postaladılar!  

Türk Eğitim Sen Başkanı Yücel Karabacak ve beraberindekiler Postane binası önünde basın açıklamasında bulundu. Karabacak ve beraberindekiler, açıklamanın ardından 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan bazı değişikliklere itirazların bugüne kadar değerlendirilmediği için Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a mektup gönderdiler.

Konuyu gündeme almamıştır

Türk Eğitim Sen Başkanı Yücel Karabacak Postane önünde yaptığı basın açıklamasında 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan bazı değişikliklerle 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevine son verildiğini hukuk devleti ilkesi ve hakkaniyetle bağdaşmayan bu kanun ile Milli Eğitim Bakanlığında adeta darbe yapıldığını belirtti. Karabacak  “Bizler her zaman yaptığımız gibi TC Devletinin bir hukuk devleti olduğu inancıyla hukuka başvurduk ve Anayasa Mahkemesine taşınmış bu ucube kanunla ilgili verilecek kararı bekledik. Ancak bugüne kadar Anayasa mahkemesi bir karar vermemiş şu an itibariyle de konuyu gündeme almamıştır” dedi.

Büyük tahribatlara yol açmakta

Karabacak, “Eğitim camiasında infiale sebebiyet veren ve kamuoyunda ucube kanun olarak adlandırılan kanun hakkında verilecek kararı binlerce eğitim kurumu yöneticisi sabırsızlıkla beklemektedir. Fakat kararın bu denli gecikmiş olması kabul edilir bir durum değildir. Karar için neyin beklenildiği anlaşılamamıştır. Adalet ve vicdan anlayışı ile bağdaşmayan bu kanuna Anayasa Mahkemesi Dur demekte daha da gecikirse telafisi güç ve imkansız zararlar daha da büyüyecektir. Eğitim camiasında huzuru ve dolayısıyla öğrencilerimizin başarısını da olumsuz etkileyen bu kanun her geçen gün daha büyük tahribatlara yol açmaktadır” ifadesini kullandı.

Bir an evvel karar versin

Türk Eğitim Sen Başkanı Yücel Karabacak bağımsız yargının en yüksek organı olan Anayasa Mahkemesinin hukukun üstünlüğünden yana taraf olacağı konusunda hiç şüphelerinin olmadığını belirterek “Ancak geç gelen adaletin adalet getirmeyeceğini de herkes bilmektedir. İşte hukuk tanımaz, hak gaspçılarına, emek hırsızlarına dersini vermek üzere Anayasa Mahkemesinin bir an evvel karar vermesi için bizzat Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç`a hitaben yazdığımız ve başta konunun mağdurları olmak üzere eğitim çalışanlarının imzaladığı bu mektupları Anayasa Mahkemesine postalıyoruz” diye konuştu. Türk Eğitim Sen Başkanı Yücel Karabacak’ın açıklamasından sonra Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç’a yazılan mektuplar postaneden gönderildi.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli