Anahtar Kelimeler:

Kısa dönemler yemin etti!

Kısa dönemler yemin etti!

 İlk kez salonda yapılıyor!

Kırıkkale`de silah altına alınan 357. kısa dönem 175 asker için yemin töreni düzenlendi. 17 Ağustos Spor Salonu`nda düzenlenen törene, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, diğer ilgililer ve askerlerin aileleri katıldı.

Salonda tören yapıldı

Vali Kolat`ın askerleri selamlamasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Jandarma Albay Karabulut, törende askerlerin ailelerine seslenerek, "Vatan hizmetlerini yerine getirmek için bu kutsal ocağa koşarak gelen evlatlarınız coşkuyla ve heyecanla biraz sonra yemin ederek tam bir asker olacaklar. Sizlerin onlara bakarken yaşamış olduğunuz gurur ve mutluluğu gözlerinizden okumaktayız. Ne mutlu size ki büyük fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz çocuklarınız, şimdi kutsal askerlik nöbetini devralmak için hazır bir şekilde karşınızda duruyor. Hiç şüpheniz olmasın ki sizin evlatlarınız bizim evlatlarımızdır. Onları davul zurnayla asker ocağına gönderdiğiniz gibi eğitimini almış, vatan vazifesini yapmış olarak sizlere teslim etmek, bizim en önemli görevimizdir" dedi.

 

Türk Milletinin şerefi

Askerlere seslenen Karabulut, şöyle konuştu: "Biraz sonra, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kutsal görevi olan Türk yurdunu ve Türkiye Cumhuriyetini korumak için sizden önceki vatan evlatları gibi şehit kanlarıyla süslenmiş, Albayrak ve silah üstüne ellerinizi koyup kardeşten öte bildiğiniz silah arkadaşlarınızla ant içeceksiniz. Sizlerin bu eşi bulunmaz vatan ve yüce millet uğruna canınızı seve seve vereceğinize inancım tamdır. Dün olduğu gibi bu günden sonrada halkımızın huzur ve güvenliği, milletimizin bağımsızlığı ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele edeceksiniz. Güzide jandarma teşkilatının mensubu olmakla gurur duyunuz. Üzerinizdeki üniformanın yüce Türk milletinin simgesi ve şerefi olduğunu asla unutmayınız."

Renkli görüntüler vardı

Konuşmaların ardından, Jandarma Yarbay Musa Ulu eşliğinde kısa dönem 175 asker, yemin etti. Yemin eden askerler adına Burak Emre Kısaer konuşma yaptı. Tören, birliğe ilk katılan er Mehmet Sabri Kıran`ın yaş kütüğüne plaket çakması, askerlerin Jandarma Marşı`nı seslendirmesi, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi. Törenin ardından askerler, aileleriyle hasret giderdi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli