Anahtar Kelimeler:

Sonunda hacizler kaldırıldı!

Sonunda hacizler kaldırıldı!

 Vatandaş mağduriyeti giderilecek!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, dün basın toplantısı düzenleyerek bazı konularda açıklamalarda bulundu.

Başkan Saygılı açıkladı

Kırıkkale Belediyesi’nin girişimleri ile vatandaşların arsaları içerisinde bulunan belediye hisseli arazilerin hacizlerinin kaldırıldığı bildirildi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, mağdur olan arsa sahiplerinin belediyeye müracaat ederek tapularını alabileceklerini açıkladı. Vatandaşların arsaları içersindeki Belediye hisseleri nedeniyle yaklaşık 10 yıldır hacizli olan arsalar üzerindeki haciz kaldırıldı.

Hacizler kaldırıldı

Konu hakkında dün basın toplantısı düzenleyerek arsaları içersinde yer alan Belediye hisselerini satın aldıkları halde alım satıp yapılamadığı gibi tapularını alamayan vatandaşlara müjde veren Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, günü geçmeden Belediyeye müracaat edilmesi halinde tapu tahsisi yapılacağını bildirdi. Yıllardır vatandaşların bu konudan muzdarip olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Saygılı, “SGK borçlarımız nedeniyle Belediye hisseleri üzerinde haciz vardı. Belediye olarak yapılandırmaya gittik ve arsalar üzerindeki hacizi kaldırdık” dedi.

Süreli bir kısım

Kırıkkale Belediyesi riyaset makamında düzenlediği basın toplantısı ile vatandaşlara müjde veren Başkan Saygılı, “Yeni çıkan yasa ile biz bir çalışma yaptık. Kırıkkale Belediyesi’nde hissesi olup da satın alan fakat tapularını alamayan vatandaşlarımızın Belediye hisseleri üzerindeki hacizleri kaldırdık. Daha önce satın alanlar parasını ödeyenler Emlak Müdürlüğüne müracaatları ile tapularını alabilirler. Bu süreli bir kısım. Kırıkkale Belediyesi’nin SGK ile ilgili olarak borç yükü oldukça fazla. Bizlerde bu taksitlendirme işlemlerine müracaat ederek oradaki hacizlerin kaldırılması ile ilgili ödemeleri yaptık. Şimdilik bu süre 12 gündür. Bu süre geçmeden vatandaşların müracaatlarını yapmaları gerekmektedir” dedi.

Trafik konusu

Düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Nur Camii yanındaki baks geçit ve şehir içi ulaşımı konusunda da açıklamada bulundu. Baks geçitten karşıya geçişlerin güçlükle yapıldığına işaret eden Başkan Saygılı, “Vatandaşların daha rahat geçişini sağlamak üzere bask geçit kenarından Atatürk bulvarına geçiş yolu yapılacaktır” dedi. Özellikle Millet Caddesi bulvarı üzerinde Postane önü ve Emniyet Müdürlüğü önünde sıkışan trafiğin rahatlatılması için çalışma yaptıklarına da değinen Başkan Saygılı, bölgedeki trafik sorununda çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Parkomat sorunu

Kırıkkale’de son günlerde sorun haline gelen ve sıkıntı yaşanan Parkomat konusunun da ele alındığı basın toplantısında yeni çalışma başlatıldığına dikkat çeken Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Bu konuda vatandaşların ciddi sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu nedenle parkomat meselesi çözüme kavuşturulacak. Belki de bu işi Belediye kendi uhdesinde gerçekleştirecek. Ancak resmi prosedürler gereği zaman gerekiyor” dedi. Saygılı, projeler konusunda açıklama yapmadı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false