Anahtar Kelimeler:

Bahşılı modern hale gelecek

Bahşılı modern hale gelecek

 Uyar Halk Günü düzenledi

Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar makamında ilçede ilk kez genişletilmiş halk günü düzenledi. Başkan Uyar vatandaşları tek tek dinledi. Yaptıklarını yapacaklarını ve sorunların çözümü için ne gayretler gösterdiklerini anlattı.

Muhtarlarda katıldı

Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar ilçede bir ilke daha imza attı. Seçimlerden sonra bu güne kadar yaptığı çalışmaları halkla değerlendirdi. Uyar, makam odasında yapılan genişletilmiş halk toplantısında hedeflerini anlattı. Makam odasında yapılan toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Sadullah Duyar, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sefayet Özbek, mahalle muhtarları katıldı

Tarafsız bir 8 ay

Başkan Uyar toplantı öncesi kısa bir konuşma yaptı. Uyar, konuşmasında seçimlerin geride kaldığını artık hizmet için Bahşılı’yı daha modern hale getirmek için ne yapılabilir onun için çalıştıklarını anlattı. Başkan Uyar, “Değerli hemşerilerim hoş geldiniz. Seçimlerde de dediğimiz gibi sizlerle sık sık bir araya gelip istişare toplantıları yapalım istedik. Hem hal hatır sormak, hem sohbet etmek için bir araya geldik. Seçimlerden bu tarafa sekiz ay geçti, bu zaman içerisinde neler yaptık, neler yapacağız, sizlerin fikirleriniz, önerileriniz nelerdir onları dinlemeye ve çözüm bulmaya çalışmak amacı için toplandık. Bu toplantılarımız 2015 yılına girdiğimizde de devam edecek.

Bizim için çok önemli

Ne kadar aralıklarla olacağını birlikte karar vereceğiz. Seçimlere üç beş ay kala yapmaktan ziyade kalan 4.5 senede yaparak sorunları çözmek, fikirlerinizi dinlemek amacındayız. Oysa bugün sekiz ay geçti. Arada bir sel felaketi yaşadık onun çalışmalarını tamamladık. Kısa aralıklarla yapılacak toplantıların amacı eğer bir yanlışımız varsa ondan dönülmesi daha kolay olur. Eğer başarı varsa onun tasdiklenmesi ile şevkimiz artar diye düşünüyoruz. Biz buraya gelirken ekip ruhuyla geldik. Seçim çalışmalarımızda da dedik, “Ben meselesi yok, biz meselesi var” ekip ruhu var. Bu zamana kadar gördüklerinizi, duyduklarınızı burada söyleyebilirsiniz sizin fikirleriniz bizim için çok önemlidir” dedi.

Halk derdini anlattı

Toplantıya katılanlar Bahşılı’da görülmesini istedikleri çalışmaları Başkanı Uyar’a birinci ağızdan iletti. Vatandaşlar TOKİ’den itibaren merkez trafik ışıklarına kadar olan yoldaki kasislerin hem yüksek hem de çok olması, doğal gaz hatlarının geçtiği yerlerdeki yolların dengesizliğinin düzeltilmesi, Yeşilköy Mahallesi Akua Park yanlarındaki sokakların bozukluğu ve belediye hoparlörünün çalışmadığı, cami hoparlöründen yapılan sela ve açıklamaların anlaşılır şekilde okunması, yollarda fen işleri çalışmaları veya su tamiratları yapılırken işaretlerin konması, Başıboş köpeklerin TOKİ civarında çok olması çocukların korkması, tavuklara zarar vermesi gibi şikayetleri Başkan Uyar’a iletti.

Talepleri cevapladı

Başkan Uyar vatandaşlardan gelen talepleri tek tek dinledikten sonra hepsini cevapladı. Uyar, yol çalışmalarını önümüzdeki günlerde devam edeceğini, yol sorunu çözeceklerini ifade etti. Uyar başıboş köpek sıkıntısını uzun zamandan bu yana devam ettiğini söyledi ve “Kırıkkale deki bakım evi aşılarını vurarak tekrar sokağa salması, bizim gibi belediyeleri zor durumda bırakıyor. Ne yapacağız. Her belediye köpeklere bakım evi yapacak onların her türlü bakımları yapılacak. Kulaklarında küpeleri olan köpeklerle yaşamaya alışacağız” ifadesini kullandı.

Alt yapı düzenlenecek

Başkan Uyar su şebekesinin de yenileceğini ifade ederek “Su şebekesi, su depoları yenilenecek.7 km.lik bir ilave kanal ve Yeşilköy de ek proje ile alt yapı, Atık su arıtma Kırıkkale’ye bağlanacak. Alt yapı, su, kanalizasyon, doğalgaz, elektrik yer altına alınması çalışmaları sürecek. Doğalgaz bir şehrin marka olması için yapılacak alt yapısıdır. Elektrik kesintilerini gündeme aldık. Önceki yönetimden sıkıntı çıktığı için programa alınamamış, Ama 2016 programına aldırdık. İnşallah yer altına alınarak sorun çözülecek. Şu anda Her şeyin kanalları, fabrikaların, şehirlerin alt yapılarının artıkları hep Kızılırmağa dökülüyor.Ama biz göreve geldiğimizde Kırıkkale Belediyesi ile kurulan istişareler de büyük şehrin kurmakta olduğu katı atık sistemine bizim ilçemizin de alt yapısı bağlanabilecek,bu sorunu da çözmüş olacağız. Yani alt yapımız 15 bin 50 bin nüfusa göre düzenlenecek.

Çalışmalar sürecek

Meydanımız yeniden düzenlenecek, parkı, yeşil alanı içinde olmak kaydı ile düzenlenecek. Geçmişi eleştirmektense ne yapacağımıza bakmalıyız, bizim politikamız bu olacak.Okulumuzun yanına yurt amaçlı apart kurulmaktadır. Amaç öğrenciyi burada barındırmak gerekmektedir. Kademenin yerini değiştiriyoruz. Eski yerine güzel bir sosyal tesis kuracağız değişik projelerimiz var. Kızılırmak şeridindeki yollarımıza sellik yaptık, artık su birikmesi olmayacak. O yapılan mazgalları sizin belediyede çalışan çocuklarınız yaptı. Kızılırmak şeridine tesislerimiz kurulacak, tren yolu üzerine nisan ayında ortaokul temeli atılacak, Bir tane halk eğitim merkezi aşağı emniyet binası yanına yapılacak temel atılacak. Jandarma da aşağı yeniden kurulacak. Spor tesisimiz acınacak durumda idi, yeniden düzenleme ile Kırıkkale belediyesinden gerekli arsayı aldık, bizde kattık ve oraya spor kompleksi kurulacak. Bu ayın 17 sinde sentetik saha,500 kişili tribün idari bina gibi bölümler yapılacak” diye konuştu.

Üç okulun temeli atılacak

Başkan Uyar toplantının son bölümünde ise  “Devletin yatırımları olarak üç tene okulun temeli atılacak.Kulu yolu yapıldıktan sonra ilçe girişimizi tekrar elden geçirip şehir içi caddemizi çok güzel bir şekilde yapacağız.Şehrin vitrini girişleridir, bu gayrımenkullerin değerini artırır. TOKİ’de ki aydınlatmalarla ilgili sorunlarında çözüleceğiz Kara dere tekrar düzenlenecek,sel kanalları büyütülecek, DSİ’nin yeni projesi ile tekrar yapılacak” dedi ve müjdelerini verdi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli