Anahtar Kelimeler:

Piyasalar herkesi korkutuyor!

Piyasalar herkesi korkutuyor!

 Piyasalara neler oluyor?

Vatandaş çok tedirgin!

Otoriterleşme piyasaları ateşlendiriyor!

Piyasalarda son birkaç gündür, özellikle 17 Aralık tarihine yakın zamanda müthiş dalgalanmalar olması herkesi endişelendirmeye başladı.

 

Türkiye’de para piyasalarında endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Dolar müthiş bir hızla artışa geçerken, altında da benzer gelişmeler yaşanıyor. Türk Lirası aşırı değer kaybetmeye başladı. Özellikle 17 Aralık tarihine denk gelen bir zamanda bunun yaşanmaya başlaması hemen herkesi tedirgin etti. Borsada da çalkantılı bir dönem yaşandığı gözleniyor.

Türkiye ve Rusya

Rusya ile birlikte Türkiye’de benzer gelişmeler yaşanırken, piyasa uzmanları, “ABD Ukrayna’ya gireceğini açıklayan Rusya’ya böyle yaparsa müdahale edeceğini söylemişti. Dolar ile bu bir müdahale olabilir. Ruble değer kaybediyor Dolar yükseliyor. Rusya’daki siyasi gelişmeler ve otoriterleşme ile Türkiye’deki gelişmeler bir tutuluyor. Benzerliklerden bahsediliyor.

Herkes endişeli

Türkiye’nin son zamanlarda AB’ye olmadık şekilde kafa tutuyor olması, yolsuzluk ve hırsızlık vakalarının sürekli gündeme gelmesi, medyaya yönelik operasyon batı dünyasındaki herkesi şok etti. Türkiye’ye yatırım yapan yabancı firmalar endişeli. Onların endişesi de piyasaya böyle yansıyor olabilir. Biz bunu böyle yorumluyoruz. Türkiye’deki otoriter ve her gün farklı şekilde şok edici gelişmeler bizi krize sürükleyebilir. Zaten ekonomi iyi değil. Bunu ekonomiden ve piyasalardan anlayanlar bilir. Türkiye adımlarını düzgün atmalı. Yanlış adımlar piyasaların ateşini böyle yükseltiyor. Endişeliyiz. Ne olacağını kestiremiyoruz” diyorlar.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false