Anahtar Kelimeler:

Deprem böyle bir şey!

Deprem böyle bir şey!

 Simülatör bile korkuttu!

Kırıkkale`de, `Depreme Hazır mıyız Türkiye?` adlı proje kapsamında öğrencilere deprem simülatör TIR`ında uygulamalı eğitim verildi.

Deprem TIR’ı geldi

Türkiye`nin önde gelen bilim adamları tarafından tasarlanan 3 boyutlu simülatör, TIR dorsesi içine monte edilen 8 metrekarelik tek odadan oluşuyor. Kimse Yok mu Derneği Kırıkkale gönüllüsü Şaban Durukal, insanlarda deprem bilincini arttırmak için deprem simülatör TIR`ı tasarladıklarını söyledi. Durukal, Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu`nda deprem tatbikatı yapıldığını belirterek, "Kırıkkale birinci derece deprem bölgesi olduğu için bu eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. İnsanlara simülatör TIR`ı ile deprem anını yaşatıyoruz ve bilgilendiriyoruz" dedi.

Büyük görev düşüyor

Simülatörde 7 şiddetinde depreme dayanıklılık testi uyguladıklarını açıklayan Asya Arama ve Kurtarma ekibi Ankara ekip sorumlusu Kemal Kertil, Kırıkkale deprem bölgesi olması dolayısıyla öncelik verdiklerini söyledi. Doğal afetlerin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kertil, "Tedbir alındıktan sonra korkmaya gerek yok. Depremle barışık yaşamaya alışmalıyız. Ülkemiz deprem kuşağında, bu sebeple sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düşüyor" diye konuştu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı