Anahtar Kelimeler:

Akdoğan'ı milliyetçilikle vurdu!

Akdoğan

 O para ile 100 bin genç

işsizlikten kurtulurdu

MHP’nin Sulakyurt ilçe kongresine katılan ve burada bir konuşma yapan MHP MYK Üyesi Kırıkkaleli hemşehrimiz Avukat Halil Öztürk, dikkat çekici bir konuya temas etti ve AKP’yi “Kaçak Saray” ile vurdu.

Kongreleri yönetti

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilçe kongrelerine hafta sonu devam edildi. Cumartesi günü Balışeyh’te Pazar günü de Sulakyurt’ta ilçe kongreleri yapıldı. Kongrelere MHP MYK Üyesi Kırıkkaleli hemşehrimiz Avukat Halil Öztürk ile birlikte MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’da katıldı. Öztürk her iki kongreye iştirak ederek Divan’da yer aldı. Alan ise Öztürk ile beraber geldiği Kırıkkale’de Sulakyurt kongresine katıldı. Her iki kongrede de dikkat çekici açıklamalarda bulunan Öztürk, AKP’yi yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet ve Kaçak Saray skandalı ile adeta vurdu.

Millet iş, aş, ekmek bekliyor

Öztürk, “Kaçak Saray için harcanan 5 milyar lira ile Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çankırı ve Çorum’da bir tek işsiz kalmazdı. Bu parayla 100 bin işsizimize 50 bin lira verilseydi İç Anadolu Bölgesi’nden Ankara’yı çıkarırsak neredeyse işsiz kalmazdı. Yazık değil mi? Bu para, emekliye, asgari ücretliye, memura, işçiye zam olarak verilseydi, biraz insanımız rahat etseydi. Bu rahatlama ile esnafımız iş yapabilmiş olsaydı. Millet sizden iş, aş, ekmek bekliyor. Bırakın PKK açılımını da ekonomik açılım yapın” dedi.

Peşlerini bırakmayacak

Türkiye’de işsizliğin arttığına işaret eden, bir çok kişinin geçim sıkıntısı yaşadığına ve asgari ücretler geçinmeye çalıştığına işaret eden Öztürk, “Kaçak Saray”a harcanan para ile 100 bin kişinin kendi işini kurarak işsizlikten kurtulabilme imkanı olduğuna vurgu yaptı. Öztürk ayrıca, o paranın memur, emekli, asgari ücretli veya işçiye zam olarak verilebilme imkanı var iken “Kaçak Saray” için harcanmasının üzücü ve düşündürücü olduğunun altını çizdi. Ayrıca, yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık ve Kaçak Saray’ın AKP’lilerin yakasını ve peşini bırakmayacağını söyledi.

İki ayrı kongre vurgusu

Halil Öztürk, hafta sonu hem MHP’nin ve hem de AKP’nin kongrelerinin yapıldığına dikkat çekti ve bu konuda manidar bir ifadede bulunarak, “Bakınız Kırıkkale’de aynı gün AKP ve bizim kongremiz var. Bir tarafta Beşir Atalay’dan sonra bebek katiliyle müzakereyi devir alan Yalçın Akdoğan davetli iken, diğer tarafta PKK ile mücadelede nam salmış kahraman Türk Subayı Engin Alan davetli. Biz ayaklarımızın altından kayıp gitmekte olan Türkiye’yi savunurken, onlar ise milliyetçiliği ile bilinen Kırıkkalemizin de aklıyla alay etmektedir. Aradaki farkı hemşehrilerimizin iyi görmesi ve anlaması gerekiyor” diye konuştu.

Akdoğan milliyetçiliğe sarıldı

Öztürk, bu açıklaması ile Kırıkkale AKP il kongresine katılan ve burada yaptığı konuşmada milliyetçiliği ile bilinen Kırıkkalelilere mesaj verirken milliyetçiliğe sarılma ihtiyacı duyan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a gönderme yaptı. Akdoğan, AKP Kırıkkale il kongresinde yaptığı açıklamada milliyetçi yapısı ile bilinen Kırıkkale’ye “asıl milliyetçi bizleriz” demiş ve bu açıklamaları manidar bulunmuştu. Akdoğan’ın bu açıklaması “PKK, Kandil ve HDP ile yapılan görüşmeleri gölgelemek için milliyetçilik vurgusu yaptı” yorumlarına neden olmuştu. Öztürk ise milliyetçi bir Kırıkkaleli olarak taşı gediğine koyarcasına Akdoğan’ın açıklamalarına karşı cevap verdi ve Kırıkkalelilerin hislerine tercüman olmuş oldu.  



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli