Anahtar Kelimeler:

Umrecilere uygulamalı seminer

Umrecilere uygulamalı seminer

  

Uygulamalı eğitim verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonuyla Umreye gidecek vatandaşlarımıza 20.12.2014 tarihinde Kırıkkale Merkez Çarşı Camii’nde bilgilendirme semineri düzenlendi.

114 umreci katıldı

Seminere İl Müftülüğü tarafından kayıtları yapılan ekonomik kısa 14 günlük 1 ve 2. tur, ekonomik uzun 24 günlük 1 ve 2. tur, normal 14 günlük 1 ve 2. tur ile Otel 1 konaklama turlarında toplam 114 Umreci adayı katıldı.

Tövbeler kabul olur

Seminerin başlangıcında Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü İmam Hüseyin Yaşar Umre hizmetleri ile gidiş ve dönüşler hakkında bazı teknik bilgiler verdikten sonra, İl Müftüsü Bekir Gerek Umreci adaylarına hitaben bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Gerek konuşmasında özetle şöyle dedi: “Ne mutlu sizlere ki mübarek bir yolculuğa çıkmaya, Beytullah’ı ve Ravza’yı ziyaret etmeye niyet ettiniz. Allah ve Resul’ünün misafiri olmaya karar verdiniz. Bunun için Müftülüğümüze gelerek kayıtlarınızı yaptırdınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Hayırlı ve mübarek olsun inşallah. Hz. Peygamber (s.a.v): “Hac ve Umre yolcuları Allah’ın seçkin misafirleridir; dua ettiklerinde dualarını kabul eder, tövbe ederlerse de tövbelerini kabul eder.” Buyurmaktadır” şeklinde konuştu.

Umre ibadeti anlatıldı

Gerek “Umre, Yüce Allah’a ve Peygamber efendimize olan sevginin, Beytullah’a olan hasretin aşkıdır. Yıllarca beklediğiniz, aşk ve hasretle yanan gönüllerinizi dindirmek için yapacağınız bu kutsal ziyaret hiç şüphesiz ömrünüzün en anlamlı ziyareti olacaktır. Dolayısıyla yapacağınız bu yolculuk sıradan bir seyahat değildir” dedi. Gerek “Umre ve Hac ibadeti bir ömre bedeldir. Peygamber Efendimiz (s.a.v): “Allah iki Umre arasında yapılan (küçük) günahları affeder. Allah katında kabul olunan Haccın karşılığı ise ancak Cennet’tir.” buyurmaktadır. Umre Hacer olmaktır. Hacer annemiz Allah’a teslim oldu, tevekkül etti. Hiçbir zaman Allah’tan ümidini kesmedi. İsmail (a.s) için safa ile Merve tepeleri arasında su arayıp durdu. Hiçbir hayat belirtisinin ve suyun olmadığı yerde Rabbimiz lütfetti ve kendilerine Zemzem’i ihsan etti. Zemzem hayatlarını kurtardı ve Ab-ı Hayat oldu. Umre ibadeti de bizler için Ab-ı Hayat olmalıdır” diye konuştu. 



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli