Anahtar Kelimeler:

Demokrasinin temel unsurudur”

 Demokrasinin temel unsurudur”

 Gazetecilere tebrik

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tüm basın mensuplarına tebrik mesajı yayınladı.

Temel unsurlardır

Göçer, mesajında şunları söyledi: “Bilindiği üzere 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile belli ölçülerde gazetecilere bu imkânlar sağlanmış ve bu tarih önce, “Gazeteciler Bayramı” daha sonrada, “Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Zor şartlar altında ellerinden her türlü özgürlükleri alınan basın mensupları, insanımızın birlik beraberliği, huzurumuzun korunması doğrultusunda ilkeli, doğru, dürüst ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla gecesini, gündüzüne katarak, kar, kış, sıcak, tehlike demeden, canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedirler. Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla beraber, demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarından biridir.

Fedakarlık mesleği

Gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir  Basın deyince ilk aklımıza gelen ise gazeteciliktir. Çağımızın en önemli ve zor mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız ve objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir görevi vardır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün de ifade ettiği gibi; “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar.

Saygılar sunuyorum

Basın, milletin umumi sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın mensuplarımızın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü” kutlar, hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.”



  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli