Anahtar Kelimeler:

Tüfek özel sektöre verilmeyecek”

 Tüfek özel sektöre verilmeyecek”

 Ramazan Can böyle dedi!

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Milli Piyade Tüfeğinin imalatının özel sektöre verileceğine dair iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Can, aksine yeni tezgâhlar alınması için sipariş verildiğini ve imalatın artırılacağını bildirdi.

İmalat sorunu yok

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, son günlerde MKE Silah Fabrikasında seri üretimine geçilmesi beklenen Milli Piyade Tüfeğinin imalatının özel sektöre verileceği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Milletvekili Ramazan Can aksine Silah Fabrikasına yeni tezgâh alımı için sipariş verildiği ve tezgâhların monte edilmesiyle de üretimin artırılacağını, bu sayede beklentilere cevap verecek düzeye gelineceğini bildirdi.

Kapasite sorunu var

Milletvekili Ramazan Can MKE Silah Fabrikasının Milli Piyade Tüfeğinin seri imalatında sorun olmadığını ancak sorun olan kapasite konusunun alınacak iki tezgâhla birlikte çözüleceğini söyledi. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan ve MKE Silah Fabrikasının mevcut donanımla imalat kapasitesinin istenen düzeyde olmadığından sorun yaşandığını belirten Ramazan Can, “Sipariş verilen tezgâhlarla birlikte kapasite artırılacak, yıllık 20 bin olan tüfek sayısı 30-35 bine çıkacak, sorun da böylece çözülmüş olacak” dedi.

TSK’ya 500 bin tüfek

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 500 bin tüfeğe ihtiyacının olduğunu belirten Ramazan Can, özel sektörle nihai bir anlaşma olmadığını söyledi. Tüfeğin bazı parçalarının özel sektör tarafından yapılabileceğini de kaydeden Can, markasını yine MKE’nin vuracağını, bu konuda da herhangi bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirtti. Türk Metal Sendikası Genel Merkezi ve yetkililerle başta Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ile birlikte görüşmeyi planladıklarını da bildirdi. Can neticede imalatın tamamen özel sektöre verilmesi gibi bir düşüncenin olmadığını, belki bazı parçalarının özel sektöre yaptırılacağını, bu konuda da kesin bir kararın alınmamış olduğunu söyledi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false