Anahtar Kelimeler:

Tüfek için kamuoyu oluşturuluyor

Tüfek için kamuoyu oluşturuluyor

 Tüfeğe sahip çıkın

“Kimseye peşkeş çektirmeyiz”

Kırıkkale MKE Silah fabrikası’nda tasarlanan ve hatta deneme üretimine başlanan Milli Piyade Tüfeği’nin üretiminin özel sektöre verilmemesi için şehirde kamuoyu oluşturma çabası başladı.

STK’larla toplantı

MKE Kırıkkale’nin tasarımı olan ancak üretiminin özel sektöre verileceği konuşulan Milli Piyade Tüfeği’nin üretiminin MKE’de kalması için Türk Metal Sendikası tarafından kamuoyu oluşturma çabaları sürüyor. Sendika yönetimi bir hafta boyunca STK’ları dolaşarak tüfekle ilgili durumu ve gelişmeleri anlatmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve Ramazan Can ise tüfeğin üretiminin büyük bölümünün Kırıkkale’de olacağını söylemişlerdi. Üretimin tamamı konusunda açıklama yapılmayınca kafalar da karıştı. İşte bu yüzden sendika yönetimi durumu kamuoyuna anlatmaya başladı. MKE Lokali’nde durum konusunda bir toplantı yapıldı. Tüfeğin Kırıkkale’de üretilmesi gerektiğinin altı çizildi. Toplantıya Kırıkkale’deki STK temsilcileri ile Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak katıldı.

Kavlak açıklama yaptı

Türk- iş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Makine Kimya Enstitüsü Kurumu`nda (MKEK) üretilmesi planlaan Milli Piyade Tüfeği ile ilgili açıklama yaptı. Milli Piyade Tüfeği üretiminin yaklaşık yarısının özel firmaya verilmesi iddialarına tepki gösteren Kavlak, "Herkes şunu iyi bilsin ki, bu alın terini, bu göz nurunu, bu emeğin ürettiği Milli Piyade Tüfeği`ni kimseye peşkeş çekmedik ve çektirmeyeceğiz" dedi.

Pevrul Kavlak, Kırıkkale MKE Kurumu Lokali`nde düzenlediği basın toplantısında, Milli Piyade Tüfeği`nin üretimiyle ilgili yaşanan gelişmelere değindi.

Kimseye peşkeş çektirmeyiz

MKEK`in savunma ve milli güvenlik anlamında son derece stratejik bir kurum olduğunu vurgulayan Kavlak, "Milli Piyade Tüfeği de MKEK`in en değerli eserlerinden biridir. Güvenilirliği ve hassasiyeti bakımından dünya genelinde ilk sıralara yerleşmiştir. Hatta dünyadaki en dayanıklı tüfeklerden biridir. Milli Piyade Tüfeği Türk malıdır, Türk`ün malıdır. Üzerindeki markada, işçilerimizin, alın teri ve göz nuru vardır. Milli Piyade Tüfeği`ni yapanlara, üretenlere bu vesileyle bir Türk vatandaşı olarak teşekkür ediyorum. Herkes şunu iyi bilsin ki bu alın terini, bu göz nurunu, bu emeğin ürettiği Milli Piyade Tüfeği`ni kimseye peşkeş çekmedik ve çektirmeyeceğiz" dedi.

MKE donanımı mevcut

Kavlak, son günlerde Milli Piyade Tüfeği ile ilgili, düşündüren ve üzen açıklamalar duyduklarını belirtirken, bu konunun politik bir malzeme yapılmasından yana olmadıklarını, buna da izin vermeyeceklerini söyledi. Kavlak, "Çünkü Milli Piyade Tüfeği konusu politik malzeme olmayacak düzeyde önemlidir. Milletimiz, MKEK, Kırıkkale ve Türkiye için önemlidir. Biz bu konuda herkesi hem stratejik, hem de sağduyulu ve duyarlı olmaya, düşünmeye davet ediyoruz" diye konuştu. Kavlak, Milli Piyade Tüfeği`nin MKEK`in eseri olduğunu ve üretecek her türlü teknik ve idari donanımın da mevcut olduğunu kaydetti. Alt yüklenici firmaya, MKEK`e eşdeğer bir pozisyon verilmesinin doğru olmadığını ifade eden Kavlak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Emeğimizi yiyemeyecekler

"Bugün 15 bin tüfeğin üretimine talip olanlar, yarın üretimin tamamını isteyebilir. Böyle bir yaklaşım, bir zamanlar yoktan var etme azmiyle, tek motorlu uçak bile üretmiş olan MKEK`nin çalışma arzusunu baltalar, kurumun itibarına gölge düşürür. Sadece kurumun değil, hem çalışanların, hem de Kırıkkaleliler`in itibarına da gölge düşürür. Oysa Milli Piyade Tüfeği, Kırıkkale`de üretilmiştir. Kırıkkale`de yaşayan emekçilerin eseridir. Ama üretim alt yüklenici firmaya verildiği takdirde emekçiler, ürettiklerinin karşılığı olan ekmeği yiyemeyeceklerdir.

Başbakan’a iletilmiş

Bu emeğin karşılığı olan ekmeği yeme hakkı sadece ve sadece Kırıkkalelilerin hakkıdır. Milli Piyade Tüfeği üretiminin yaklaşık yarısının özel firmaya verilmesi demek, MKEK çalışanlarının, Kırıkkaleliler`in ekmeğinin yaklaşık yarısının elinden alınması demektir. Biz böyle bir paylaşımı adaletli bulmuyoruz, istemiyoruz." Kavlak, bu konuda hassas olduklarını belirterek, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olarak bölge milletvekilleri, hükümet ve iktidar partisi yetkilileri ile defalarca görüştüklerini, son olarak bir mektupla durumu Başbakan Ahmet Davutoğlu`na da ilettiklerini kaydetti.

 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false