Anahtar Kelimeler:

Saadet Partisi halk ile bir araya geldi

Saadet Partisi halk ile bir araya geldi

Halkla Kucaklaşma Programı

Saadet Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Halkla Kucaklaşma Programı öncesinde il teşkilatı partililerle ve basınla bir araya geldi.

Önemli konular görüşüldü

Parti binasında düzenlenen Programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muzaffer Baydar, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, İlçe Başkanı Selami Çakır, Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemal Sertkaya, Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Veysel Kutluca ve partililer katıldı. Yaklaşık bir saat süren programda önemli konular ele alındı. Üç günlük program çerçevesinde Esnaf Odaları Birliği, Petrol İş Sendikası, Emekliler Cemiyeti, Kırıkkale Belediyesi, Ticaret Borsası, Emniyet Müdürlüğü, Bahşılı, Balışeyh ve Karakeçili ilçeleri ziyaret edilecek.   Ziyaretleri ile ha bire bir görüşme, sorunları yerinde dinleme, halkın nabzını tutma, halkın beklentilerini bir kez daha tespit etme ve bunların çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunulacak.

Paris konusu ele alındı

Programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muzaffer Baydar, “Paris’te geçtiğimiz hafta bir dergiye yapılan saldırı sonucu dergide çalıştığı söylenen 12 kişi hayatını kaybetmiştir. Saldırgan oldukları iddia edilen 2 kişi yapılan operasyonla ölü olarak ele geçirildi. Saadet Partisi olarak bu gibi saldırı olaylarını tasvip etmediğimizi her vesile ile ifade ediyoruz. Bu saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşin ölü olarak ele geçirilmesi olayını da tasvip etmiyoruz. Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak olayın arkasında kimlerin bulunduğunun da tespit edilerek gerçek suçluların belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır.”dedi.

Aynı safta yürüdü

Baydar, “Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insan öldürülürken ses çıkarılmazken sadece 12 kişinin öldürülmesinden dolayı bu olayı telin için Paris’te bir çok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının da katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi. Türkiye’den de Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bu programa katıldı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile aynı safta yürüdü. Bu yürüyüşün hemen arkasından Hz. Peygamber (a.s.) hakkındaki hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılması hem tahrik ve provokatif, hem de Batının çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir.”diye konuştu.

En sıcak gelişme

Yurt içinde yaşanan en sıcak konu ise; Dört eski bakanın TBMM Soruşturma komisyonu tarafından Yüce Divana gönderilmemesi kararı olduğunu belirten Baydar, “TBMM Genel Kurulunda görüşüldü ve maalesef beklendiği gibi kendilerini akladılar. Burada yapılması gereken en ufak bir şüpheye mahal bırakmadan bu dört eski bakanın Yüce Divana, yani Anayasa Mahkemesinin huzuruna çıkarılması gerekirdi. Bu haliyle  şüpheler devam edecek ve toplum vicdanında bir leke olarak kalacaktır. Gönlümüz isterdi ki, 2014 yılı güzel hatıralarla tarihteki yerini alsın. İsterdik ki, sevinçlerimiz ve umutlarımız acılarımızdan daha fazla olsun. Bütün dünyaya huzur, barış ve kardeşlik hakim olsun. Ama tam tersine, 2014 yılından kalan tek şey, sömürü, savaş, çatışma, kan ve gözyaşı. Başımızı nereye çevirsek bir yangın var” şeklinde konuştu.

Sömürüye karşıyız

Baydar, konuşmasına şu şekilde sürdürdü: “Kulağımızı nereye kabartsak binlerce mazlumun feryadı duyuluyor. Şu an dünyanın 80 ayrı bölgesinde iç savaş, çatışma ve kaos hakim. Sadece 2013 yılında 51 milyon insan açlık, yoksulluk ve çatışmalar yüzünden yerini, yurdunu değiştirmek zorunda kaldı. Yüz binlerce insan öldü ve sayısı milyonları aşan insan yaralandı. Afrika’da her dört çocuktan birisi 5 yaşını görmeden hayatını kaybediyor. Her on dakikada bir çocuk, önlenebilir hastalıklar nedeniyle ilaç bulamadığı için ölüyor. İşte küresel Emperyalistlerin işgal, sömürü, zulüm, iç çatışma çıkarmaları sebebiyle dünyanın durumu böyle. Oysa bu dünyada herkese yetecek kadar yer de var, nimet de var. Ancak, Adil Bir Düzen yok. Şunu öncelikle belirtelim ki; Saadet Partisi olarak biz zulme karşıyız. Biz sömürüye karşıyız.”



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false