Anahtar Kelimeler:

Savaştan kaçtılar, aç kaldılar

Savaştan kaçtılar, aç kaldılar

 Sersefil durumdalar!

Irak’taki savaştan kaçarak Kırıkkale’ye gelen ve yokluk içinde yaşam mücadelesi veren aile, yardım eli bekliyor.

Engelli bir çocuk var

Kırıkkale’ye 2 ay önce gelen 8 kişilik ailenin evlerinde en fazla bir gün yetecek kadar kömürleri kalmış. Elektriğin bulunmadığı evde belediye tarafından su kesme tebligatı gönderildi. Buzdolaplarında hiçbir şey bulunmayan ailenin küçük çocukları, çöpten topladıkları bayat ekmeklerle ve çürümüş meyvelerle karınlarını doyuruyor. Çevredeki vatandaşların yardımlarıyla hayatta kalmaya çalışan ailenin spastik engelli çocuğu ise ayrı bir dram konusu. İlaç ve tedavi gibi zorunlu ihtiyaçları karşılanamayan engelli çocuk, bu şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Gelirleri hiç yok

Savaşta kolu kopan evin reisinin çalışabilecek durumda olmaması sebebiyle hiçbir gelir kaynağı olmayan aile, Irak’tan Kırıkkale’ye geldiklerinde birikimleri olan parayı da bir emlakçıya kaptırdıklarını iddia ettiler. Kırıkkale’ye yaklaşık 2 ay önce geldiğini açıklayan Bilal Salman Salih Al Juboori, Irak’ta savaşın çok çetin geçtiğini ve savaş sırasında bir aracın patlaması neticesinde kolunu kaybettiğini söyledi.

Paraları kaptırmışlar

Yaklaşık 6 ay önce Türkiye’ye sığındığını, ilk olarak Ankara’ya geldiklerini ve buradan da Kırıkkale’ye gönderildiklerini açıklayan Bilal Salman Salih Al Juboori, “Elimizde bir miktar para vardı. Bir emlakçı bazı sözler verdi. Biz de paranın hepsini verdik. Ama ne yazık ki emlakçı tarafından dolandırıldık. Daha sonra sorunlar arka arkaya gelmeye başladı. Isınacak kömürümüz kalmadı. Engelli bir çocuğumuz var. Onun hiçbir şeyiyle ilgilenemiyoruz. Çok mağdurum. Bizlere uzanacak yardım ellerini bekliyoruz” dedi. Geçimlerini komşularının yardımlarıyla sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Al Juboori, “Evde yiyecek adına hiçbir şey kalmadı. Buzdolabımız var ama bomboş. Çocuklarımız hâlâ yazlık elbiselerle duruyorlar. Elektriğimiz yok. Yarın ne olacağımız belli değil. Önce Allah’a sonra Türk insanlarına güveniyorum. Allah rızası için bize yardım edin” diye konuştu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli