Anahtar Kelimeler:

Merd'ten ulusal basına suç duyurusu

Merd

 Kırıkkale imamı deniliyordu!

Sabah ve Takvim gazetelerinde 21 Ocak tarihinde yayınlanan `En Kritik 13 İmam` ve `İşte İç Anadolu İmamları` başlıkla haberlerde hakkında haksız ve hukuksuz bir şekilde iftirada bulunulduğu gerekçesiyle Mehmet Merd, gazeteler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazetelere dava açtı

Haberlerde `Paralel yapının Kırıkkale il imamı` olarak gösterilen Mehmet Merd, avukatı Osman Karataş, aracılığıyla adliyeye geldi. Habere yer veren gazeteler ve haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunan avukat Osman Karataş,  ``Hiçbir resmi ve mahkemece belgelenmiş bilgi ve somut belgeye dayanmayan `Paralel` yalanı ile suçlanan müvekkilim Mehmet Merd hakkında çıkan haberler tamamen yalan ve asılsızdır.”dedi.

Tekzip metni gönderildi

Bu güne kadar birçok masum insanın bu şekilde mağdur edilip ve  suçlanarak kişilik hakları gasp edildiğini belirten Karataş, “Bu konuyu mahkemeye vererek dava açtık. Gazetelere yayınlamaları için tekzip gönderdik ve yasal haklarımı arayacağız. Müvekkilim Merd, hiç kimseyi incitmeyen bir insandır.”diye konuştu.

Ne zaman işe başladı?

Ayrıca Karataş,  “Gazetelerin müvekkilimin mahrem bilgilerine nasıl ulaşıldığı konusu da ayrı bir muamma, bu konu hakkında da mahkemeye başvuruda bulunacağız. Müvekkilim Merd’in Kırıkkale`de işe başlama tarihini gazeteler de `Kasım 2014 Kale Feza`da Çalışıyor` şeklinde gösterilmiştir. Haberde olduğu gibi bu konuda da yalan beyanda bulunulmuş, oysa ki müvekkilim 09.07.2013 tarihinde Kale Feza Sakarya Koleji’nde işe başlamıştır” şeklinde açıklamalar yaptı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli