Anahtar Kelimeler:

Elektrik kesildi, tüple ısınıyorlar

Elektrik kesildi, tüple ısınıyorlar

 Bu çağda bu vaziyet!

Başbakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Devebağırtan Mevkii’ne yaptırılan TOKİ konutlarına 3 gündür elektrik verilmiyor. Elektrikler olmadığı için kaloriferleri de yanmayan TOKİ sakinleri geceyi akrabalarının evlerinde geçirmek zorunda kalıyorlar. Hastalarını merdivenlerden indirip çıkartıyorlar. Isınmayı ise küçük tüplerle yapıyorlar.

Üç gündür eziyet

Yeni Mahalle Bağdat Caddesi üzerinde bulunan TOKİ CS-3 Blok’a 3 gündür elektrik verilmiyor. Kış günü hasta olduklarını belirten apartman sakinleri yetkililerden yardım talep ediyorlar. Apartmanlarında 40 dairenin bulunduğunu ve herkesin mağdur olduğunu belirten apartman sahiplerinden Zehra Özdemir, “Trafomuzun arızalı olmasından dolayı binamıza elektrik verilmiyor. 3 gündür mağduruz. 3 çocuğum var 3’ü de hasta oldu. Yetkililerin bu soruna çözüm getirmelerini bekliyoruz” dedi. 

Akrabalara gittiler

Çocukları akrabalarının evlerine gönderdiklerini ve kendilerinin de geceyi akrabalarının yanında geçirdiklerini söyleyen Halil Özçelik, “Evimize hasret kaldık. Kış gününde 3 gündür tüp ile ısınmak zorunda kalıyoruz.” diye konuştu. 3 gündür elektriklerinin olmadığını ve yetkili kurumları arayarak bilgi verdiklerini söyleyen apartman sakinlerinden Ramazan Özçelik da “TOKİ ve TEDAŞ’ı aradık fakat kimse bize yardımcı olmuyor. TOKİ TEDAŞ’ı, TEDAŞ TOKİ’yi suçluyor. Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı’dan bize yardım etmesini istiyoruz” dedi.

Yardım istiyorlar

Elektrikler olmadığı için 100 yaşındaki hasta annesi Şahiner Köstekli’yi sırtında 6’ncı kattan indiren Nihat Köstekli ise, “Annem çok rahatsız. Elektrikler olmadığı için asansörlerimiz çalışmıyor. Ben de annemi kontrole götürmek için sırtıma alıp 6 katı indirip çıkarıyorum. Bu devirde elektriksiz kalmamız bizim ne kadar geriden geldiğimizi gösteriyor. Ben yetkililerden bize yardım etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli