Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`nin futbol tarihi sergilendi

Kırıkkale`nin futbol tarihi sergilendi

 İlginç bir sergi oldu

Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Kırıkkale Şubesi (TÜFAD), 50’nci Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde, ilde bulunan spor kulüplerinin tarihi fotoğrafları, geçmişte kullanılan futbol malzemeleri ve evraklardan oluşan sergi açtı.

Futbol sergisi

Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açılan sergi bir gün ziyarete açık kalacak. Serginin açılışına Vali Ali Kolat, Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Kültür Müdürü Rıfat Ata, TÜFAD Şube Başkanı İlyas Sönmez, TÜFAD yöneticileri, eski yöneticiler, futbolcular ve sporseverler katıldı.  TÜFAD Kırıkkale Şube Başkanı İlyas Sönmez, tüm Türkiye genelinde Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği olarak 50’nci yıl etkinliklerini kutlandıklarını söyledi. Kırıkkale Şubesi olarak kendilerinin de bir dizi etkinliğe imza atacaklarını ifade eden Sönmez, "Biz bu sergimizde, geçmişten günümüze ilimizde kurulan takımlar, bu takımlarda görev almış futbolcular ve antrenörlerin bulunduğu resimleri bir araya getirerek, arkadaşlarımızı maziye götürmek istedik. Ayrıca bu çalışmamız esnasında eskiden kullanılan futbol malzemelerini ve dergi ile dokümanları bir araya getirdik." dedi.

İlgiyle gezdiler

Açılışa katılan Vali Kolat ise her işte olduğu gibi, geçmişin her zaman geleceğe ışık tutacağına inandığını söyledi Kolat, etkinliğe imza attıkları için TÜFAD yöneticilerine teşekkür ederek, "Burada formalar, fotoğraflar, ayakkabılar, güzel sözler var. Güzel bir açılışın olacağını tahmin ediyorum. Bu güzel organizasyon için sizlere ve arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür etkinlikler hem antrenörlerimizin gelişmesini geçmişte neler olmuş, geleceğe de yön verme açısından çok önemli. Emekleriniz için teşekkür ederim." diye konuştu.

Resimler anlatıldı

Serginin açılışından sonra TÜFAD Başkanı İlyas Sönmez, tarafından Vali Ali Kolat’a eserler ve resimler hakkında bilgi verildi. Vali Kolat, özellikle Kırıkkalespor’un kuruluş aşamasında çekilen fotoğraflar ile geçmişte kullanılan malzemeleri ve dokümanları inceledi. Vali Kolat, futbolun okullarda yayılması için geniş çapta bir çalışma yapılması için İl Spor Müdürü Rıfat Ünlü ile görüşerek bilgi aldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false