Anahtar Kelimeler:

Şeker ve tuz oranına düzenleme

Şeker ve tuz oranına düzenleme

 Kırıkkalelilere uyarı!

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, kafe, kantin, lokanta ve çay ocağı gibi yerlerde, çayın tek şekerle ve hijyen açısından da ambalajlı şekilde sunulacağını bildirdi.

Önemli bir konu

Güngüneş, yaptığı yazılı açıklamada, değiştirilebilir temel risk faktörlerinden yetersiz ve dengesiz beslenmenin önlenmesinin, bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunmada güncel stratejilerden birini oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Aşırı şeker ve tuz tüketimi değiştirilebilir bir sağlıksız beslenme uygulamasıdır. Özellikle oluşumunda aşırı şeker ve tuz tüketiminin önemli bir etken olduğu obezite, diyabet, hipertansiyon ve kanser gibi bulaşıcı olmayan hastalıklar, dünyada önlenebilir ölüm nedenleri içerisinde birinci sırada yer almaktadır. Dünya Sağlık Örgütü`nün son yayınlarında bulaşıcı olmayan hastalıkların ve diş çürüklerinin önlenmesinde günlük şeker alımının, günlük kalori ihtiyacının yüzde 5`ine indirilmesi gerektiğine dikkat çekilmektedir.

Program yürütülüyor

Ülkemizde yapılan bilimsel çalışmalarda tuz tüketiminin Dünya Sağlık Örgütü`nün önerdiği değerin yaklaşık üç katı kadar olduğu görülmüştür. Bu nedenlerle halk sağlığının korunması ve hastalıkların oluşumunun önlenmesinde çok paydaşlı bir yaklaşım ile toplumumuzda aşırı şeker ve tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için " Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" ve " Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı" yürütülmektedir."



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false