Anahtar Kelimeler:

Milli Görüş Nerede Kalmıştık Diyecek

Milli Görüş Nerede Kalmıştık Diyecek

Millete Tepeden Bakmaya Devam Ediyorlar

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun önümüzdeki Pazar günü gerçekleştirilecek olan genel başkanlık seçimi ve partinin yeni dönemi ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Vurgun, açıklamasında “Saadet Partisi bu yeni dönemde Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır. Milli Görüşçüler ‘nerede kalmıştık’ diyerek mazlumların ve mağdurların yardımına koşacak” dedi.  

 
MİLLETE TEPEDEN BAKMAYA DEVAM EDİYORLAR
Önümüzdeki Pazar günü, Ankara’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirecek olan kongrenin bir şahlanış müjdesi olacağını dile getiren Vurgun yaptığı yazılı açıklamada “Milli Görüşçüler nefeslerini tutmuş bu kongreyi bekliyor. Son on yıldır yaşananlar, Milli Görüş’ün meclis dışında bırakılarak sesinin kısıldığı bir süreçte, Türkiye’nin neler kaybettiğini bize açıkça gösterdi. Türkiye bu zaman zarfında madden ve manen onulmaz yaralar aldı. Ekonomik çöküntünün yanında, ahlaki çöküntünün de yaşanması, toplumda ortaya çıkan cinnet halinin bir tezahürüdür. Yıkılan hayaller, kaybolan umutlar toplumda bir travmaya dönüşmüştür. Bütün bunları bu ülke insanına yaşatanlar koltuklarında rahat oturmaya, millete tepeden bakmaya devam ediyorlar. Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Türk halkına armağan ettiği, uygulamalı olarak gösterdiği ‘garson devlet’ gitmiş; yerine ceberut, baskıcı, halkını ezen bir devlet yapısı gelmiş. Doğrusu bu iktidara oy vermekten başka bir günahı olmayan millet bunu hiç hak etmiyor” ifadelerini kullandı.
 
SAHAYA GÜÇLÜ İNİYORUZ
Türkiye’nin bir ateş çemberinin tam ortasında bulunduğunun altını çizen Vurgun “Emperyalist ABD ve Siyonist İsrail’in İslam dünyasında başlattığı yangın, Türkiye’yi de terör örgütü vasıtasıyla yakmaya devam etmektedir. Bu ülkede yaşayan hemen herkes, tehlikenin nereden geldiğini bilmektedir ve sığınacak bir liman aramaktadır. O sığınılacak liman Milli Görüş’ün son temsilcisi olan Saadet Partisi’dir. İşte tam da böyle bir zamanda Saadet Partisi kongresini yaparak sahaya güçlü bir şekilde inmenin hazırlığı içerisindedir. Milli Görüş’ün bu yeni hamle dönemi, ülkenin meselelerini kökünden çözüp milleti huzur ve refaha kavuşturmanın da adımı olacaktır. Milli Görüş’ten ayrılarak AKP’yi kuran kadrolar, hiç hak etmedikleri halde altı yıldır iktidarlarını sürdürerek Milli Görüş’ün mirasını haksız bir şekilde tüketmişlerdir” şeklinde konuştu.
 
MİLLİ GÖRÜŞ OYUNLARI BOZDU
Milletin AK Parti’yi Milli Görüş’ün devamı gibi görerek iktidar yapması karşısında, AK Parti kadrolarının ne kadar gayri Milli Görüşçü olduklarını milletin aleyhine olan icraatlarla ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Vurgun “Artık takke düşmüş, sadece kellik değil, kafaların içindeki de görünmüştür. Şimdi millet Milli Görüş’ün taklitlerinden kurtulup, Milli Görüş’ün gerçek temsilcisi olan Saadet Partisi’ni bağrına basmaya hazırlanmaktadır. 26 Ekim Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek olan kongre bu hazırlığa bir çağrıdır. Milli Görüş kırk yıldır bu ülkede bir turnusol kâğıdı görevini üstlenmiştir. Kimin renginin ne olduğu Milli Görüş’e bakılarak ortaya çıkmıştır. Mesela inançlı kesimi Kur’an diyerek yıllarca sömüren Adalet Partisi’nin oyunu Milli Görüş’ün ortaya çıkmasıyla bozulmuş; yine 12 Eylül 1980 darbesiyle birlikte sahneye sürülen Özal projesinin ömrü fazla uzun sürmemiştir” ifadelerini kullandı.
 
MİLLİ GÖRÜŞE YAKIŞIR BİR HAVA
Aynı oyunun AK Parti ile sürdürülmek istendiğini belirten Vurgun “Şurası bir gerçek ki, bir şeyin aslı varsa, taklidinin hükmü uzun sürmez. Yapılacak olan kongremiz, bu taklitçiliğe bir son verecek adımın başlangıcı olacaktır. Şimdi Milli Görüşçüler, herkesin gözlerinin üzerinde olduğu bir kongreyi gerçekleştirecek. Bu kongrenin Milli Görüşçülerin vakarına yakışır bir havada gerçekleşeceği muhakkak. Hiçbir siyasi harekete nasip olmayan bir şey bu kongrede gerçekleşiyor. Ve tam üç kuşak bir araya geliyor. Davanın kırk yıldır saygı duyulası, elleri öpülesi ‘ak saçlıları’ ile onların rahle-i tedrisatından geçen orta kuşak ve genç kuşak aynı idealler etrafında birleşerek ‘Yeni bir dünya’ kurma yolunda güçlü bir irade ortaya koyacaktır. Saadet Partisi yeni döneme, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un genel başkanlığında giriyor. Numan Bey, Mili Görüş’ü en iyi şekilde temsil edecek birikim ve donanıma sahiptir. Hayırlı, uğurlu olsun. Saadet Partisi bu yeni dönemde Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır. Milli Görüşçüler ‘nerede kalmıştık’ diyerek mazlumların ve mağdurların yardımına koşacak, Yeniden büyük Türkiye’yi kurma idealini gerçekleştirmek için canla başla çalışacaklardı” dedi.


  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false