Anahtar Kelimeler:

Bu Devirde Elektriksiz Kaldılar

Bu Devirde Elektriksiz Kaldılar

Elektrik Bir Türlü Verilmiyor.

 

Kırıkkale Yahşihan ilçesinde oturan şeker hastası kadın tek çocuğu ile karanlıkta yaşam mücadelesi veriyor.
 
Ayşe Gedik (53), ilçe halkının yardımları ile ruhsatlı evine elektrik abonesi açtırmak için BEDAŞ’a 03.07.2008 tarih ve 198361-6020 kayıtlı evrak girişi ile müracaat ettiği elektrik abonesinin açılmasını bekliyor. Kaç gündür hiçbir gelişme olmadığını ve mum ışığında yaşadıklarını söyleyen Ayşe Gedik, “Biz vatandaş değil miyiz, müracaatımızı yaptığımız halde neden elektriğimiz açılmadı. Her gelişlerinde beş on gün sonra elektriğini vereceğiz deyip bizi kandırıyorlar. Ben zaten hastayım, yıllarca mücadele ettiğim hastalık yüzünden bir gözümü kaybettim, diğeri de gitmek üzere. Belki de yakında benim dünyam tamamı ile kararacak. Ayaklarımda büyük yaralar olduğundan yürüyemiyorum. Oğlum hastalığı yüzünden okulunu bıraktı, şu gördüğünüz evi hayırsever Yahşihanlı insanlar kendi aralarında topladıkları paralarla yaptı, biraz da ben borçlandım. Kocamdan bana kalan bir küçük maaş var, o da oğlumla benim hastane masraflarımıza ve boğazımıza dahi yetmiyor” dedi.
 
Evlerine elektrik bağlanabilmesi için ortada hiçbir engel bulunmadığını söyleyen Gedik, “elektrik saati, panosu, yer altı özel kablosu hepsi hazır. Daha neyi bekliyorlar? Gelip sadece hattı bağlayacaklar. Anlayamadım. Hasta oğlumla yalnız yaşıyoruz ama karanlıkta tabiî ki, bu bize yapılır mı? Bedaş böyle mi çalışıyor, hani bizim hakkımız, bizi duyacak bir yetkili yok mu?” diye feryat etti.
 
Konuyu sorduğumuz Bedaş yetkilileri ise, söz konusu evin incelemesinin yapıldığını, iki-üç direk dikip enerjiyi vereceklerini kaydetti. Haber: Ahmet Yaman


  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false