Anahtar Kelimeler:

Ankette AKP ve MHP Mücadelesi

Ankette AKP ve MHP Mücadelesi

Haberkale Anketi Tüm Hızıyla Devam Ediyor.

 

10 gün önce okurlarımıza “Bugün seçim olsa TBMM’de temsil edilen hangi partiye oy verirdiniz?” sorusunun yöneltildiği anketimiz devam ediyor. Ankette kullanılan oy sayısı 1000’e yaklaşırken AKP ve MHP diğer partilere açık fark atarak birbirleriyle başa baş bir mücadele sergiliyor.

 
22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan genel seçimlerde seçtiğimiz vekillerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında 1 yılı aşkın süredir faaliyetlerine devam ediyorlar. Seçim sonrası kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ülkeyi idare ediyor. Tek parti iktidarının dışındaki 6 siyasi parti ve bağımsız milletvekilleri de muhalefet görevlerini ifa ediyor. Haberkale olarak 10 gün önce “Siz bu tabloyu siz nasıl görüyorsunuz? Sizce hükümetin çalışmaları yeterli mi? Muhalefet partileri gerçekten muhalefet yapıp iktidarın alternatifi olabilecekleri izlenimi verebiliyorlar mı? Kısacası bugün seçim olsa TBMM’deki siyasi partilerden hangisine ya da bağımsız vekillere mi oy verir, yoksa meclis dışından siyasileri mi desteklersiniz?” diye sormuş ve anketimizin başladığını duyurmuştuk.
 
Haberin yazıldığı şu saat itibariyle anketimizde kullanılan oy sayısı 727 oldu. Ankette AKP ve MHP, meclisteki diğer siyasi partiler CHP, DSP, BBP, DTP, ÖDP ve bağımsızlara açık fark attı. Şu an itibariyle bugün seçim olsa oyumu AKP’ye veririm diyenler 278 kişiyken, oyumu MHP’ye atarım diyenler 281 oldu. Mecliste temsil edilen hiçbir partiye oy vermem diyenler ise %8,3 oranla hiç de azımsanamayacak bir oya ulaştı.
 
Yorumlarla Seviyeli Bir Tartışma Sürüyor
 
Ankette oy kullanan okurlarımız ‘yorum ekle’ seçeneğiyle düşüncelerini tüm Kırıkkale ile paylaşabiliyor, diğer okurlarımızla seviyeli tartışmalarda bulunabiliyor. Siz de sitemizin sağ tarafında bulunan anket kısmından oyunuzu kullanabilir, yorumlarınızı ekleyerek sesinizi duyurabilirsiniz.
 
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false