Anahtar Kelimeler:

ANAP İl Başkanından Eleştiriler

ANAP İl Başkanından Eleştiriler

Tufan: Krizin Sorumlusu AKP`dir.

 

Anavatan Partisi İl Başkanı Hüseyin Eflatun Tufan “AKP iktidarının kafasında sadece 2009 Mart’ında yapılacak yerel seçimlerdeki oy oranı ile meşgul olduğundan seçim popülizmi yüzünden ülkeyi feda etmektedirler” dedi.
 
Anavatan Partisi İl Başkanı Tufan “Bugün küresel mali krizden çok fazla etkilenmemizin sebebi Akp iktidarının beceriksiz ve acemice davranışlarıdır. Akp hükümeti, küresel ekonomide büyüyen krizinde dayattığı bir ikilemle karşı karşıya bulunuyor. Şimdiye kadar ekonomiyi dayanıklı hale getirecek önlemlerin çoktan alınması gerekirdi. Ama AKP iktidarının kafasında sadece 2009 Mart’ında yapılacak yerel seçimlerdeki oy oranı ile meşgul olduğundan seçim popülizmi yüzünden ülkeyi feda etmektedirler. Hattı zatında Akp hükümeti ekonomidende anlamamaktadır. Dinimizde bile zekâtı varlıklı insanlar verir. Hacca varlıklı insanlar gider. Hiç bir müslüman banka kredisi kullanarak borçlandığı para ile zekât dağıtmaz, hacca gitmez. Biz her zaman açıkladık. Eğer sosyal devlet anlayışı gereği yapan varsa, yoksullara, kimsesizlere, oy karşılığı bile olsa dağıtın, siz kendinizi Hz.Ömerin yerine koyuyorsanız şunu bilinki o mübarek beytül malda hazırda olanı fakire fukaraya dağıtıyordu. Elin gâvurundan dilenerek borç alınan sonradan torununun torununundan tahsil edilecek paraları çar çur etmiyordu. Sizler bunun vebalinden korkmuyormusunuz yâda bunun günah olduğuna inanmıyor musunuz. Açıkça söyleyin”dedi.
 
Ekonominin Parasal Yönü Soyut Bir Kavram
 
Anavatan partisi Kırıkkale İl başkanı Hüseyin Eflatun Tufan “Gelelim ekonomiye ekonominin iki yönü vardır. Biri üretim yani diğeri parasal yanı. Üretim yanı somuttur miktardır, kilodur, adettir, işçi saatidir, makine saatidir, alınteridir, göz nurudur, işçidir, çiftçidir, helalinden kazanan sanayicidir. Şimdi açıkça ve Allahtan korkarak söyleyelim yurdumuzda ekonominin üretim yönü ile ilgili kesim bırakıldımı bu kesimleri Akp hükümeti yaşattımı veya bu kesimden tanıdığınız kimseler kaldımı hadi biz anamızı aldık gittik bu fabrikalarınımı alıp gidecekler. Ekonominin parasal yönü ise soyut bir kavramdır. Elinizdeki kalemle para yapabilirsiniz matbaada basabilirsiniz ama yumurta yapamazsınız birisi son derece oynak öbürü ise emek gerektirir çaba gerektirir. Paranın değerini belirleyen üretim gücü, bu iktidardan beri arka planda kalmıştır. Buna karşılık parasal rakamlarla milletin kafası karıştı. Üretim ekonomisi büzüldü parasal ekonomi şişti şişen şey patlar balonu ne kadar şişirirseniz bir noktadan itibaren patlar balonu ne kadar şişirirseniz bir noktadan itibaren patlar. Sermayeyide büyüttünüz ama karşılığı üretim olmadığı için patladı. Aynı Akp iktidarının balonunun patladığı gibi ekonomide patladı. Bu işin çözümü basittir, ama çözmek istiyormusunuz ona bağlı” şeklinde konuştu.
 
Yatırımları Bir Araya Getirip Yatırıma Dönüştürmek
 
“Ya üreticiyi finanse edeceksin ya tüketiciyi finanse edeceksin” diyen İl Başkanı Tufan “ Üreticiyi finanse etmek üretim ekonomisinin alınterinin, göz nurunun artması demektir. Bankaların kuruluş amacı aslında budur. Halkın küçük yatırımlarını biraraya getirip yatırıma dönüştürmektir bu bizim modelimizdir. Akp iktidarı ne yaptı. Tüketiciyi krelendirdi, kredi kartı, araba kredisi, ev kredisi, telefon kredisi, tüketiciyi parayı tüketimde kullanılır eğer kendi parası olsa sorun yok olmayan parasını kullanıyor yani batağa giriyor. Tüketilen malların ise hepsi ithal yerli yerli üretim yok. Biz her zaman söylüyoruz. Siz bu işi bilmiyorsunuz ama halkıda alternatif yok diye kandırıyorsunuz ama sizin bildiklerinizi biz unuttuk bile. İnin artık bu milletin sırtından oynamayın artık bu milletin değerleriyle 56 milyar dolar faizi yabancılara kimin sırtından ödediniz. Tüpraşımız nerede, pektim nerede, tekel nerede, Telekom nerede, nokta mevkiindeki itfaiye arazimiz nerede, köylünün sigortası Kırıkkalenin mazisi buğday ofisimiz nerede, modern çarşımız nerede. Eğer bu gösterdikleriniz kedi ise ciğer nerede, ciğer ise kedi nerede götürene maşallah. Götürmeyene inşallah almayın mazlumun ahını çıkar aheste aheste inancı olan bunu bilsin yeter” sözlerine yer verdi.


  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli