Anahtar Kelimeler:

Mecliste Aşkın İle Kayalı Tartışması

Mecliste Aşkın İle Kayalı Tartışması

İl Genel Meclisinde Tartışmalı Toplantı.

 

İl Genel Meclisi Ocak ayı son toplantısına MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Aşkın ile AK Parti İl Genel Meclis Başkanı Yasemin Zengin Kayalı arasında tartışması damga vurdu.
 
İl Genel Meclisi Ocak ayı son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Delice İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde 2009 yılında görev yapmak üzere 2 hayırsever vatandaş seçilmesi hususu görüşüldü. Verilen önerge ile Mehmet Pınarkaya ve İbrahim Koçak Delice İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde 2009 yılında görev yapmak üzere seçildiler. Keskin İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde 2009 yılında görev yapmak üzere 2 hayırsever vatandaş seçilmesi hususu görüşüldü.  Verilen önerge ile Abdullah Lüy ve Kadir Canatan Keskin İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde 2009 yılında görev yapmak üzere seçildiler. İl Özel İdaresi’nin kısmı zamanlı kısmı zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan avukat ve ücretinin belirlenmesi ile ilgili olarak verilen teklifte 2008 yılı sonunda sözleşmesi biten avukatın sözleşmesinin uzatılması ve ücretinin de Maliye bakanlığının yönetmelik yayınlanmasının ardından yönetmenliği göre belirlenmesine karar oy birliği el karar verildi. Şu ana kadar başka hiçbir avukatın müracaatta bulunmadığı belirtildi.

TOPLANTIYA 10 DAKİKA ARA VERİLDİ

Bayındırlık ve imar Komisyonun Karakeçili İlçesi Akkoşan mevkiinde bulunan İl Özel İdaresine ait taşınmazın 10 yılı geçmemek kaydıyla kiraya verilmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. Palan ve bütçe komisyonu tarafından Delice İlçesi Hacıobası Köyü foseptik ve kanalizasyon yapımı için ayrılan 4 bin TL’nin şuana kadar kullanılması nedeniyle aynı köyün içme suyu deposundaki tadilat için kullanılması kararı oy birliği ile kabul edildi. Plan ve bütçe komisyonun Denetim Komisyonunun ihtiyaç duyulması halinde çalıştırmak üzere uzman kişilerin alınması ve ücretin belirlenmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. Komisyon kararının okunmasının ardından MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Aşkın, usule uygun olmadığını söyledi. Bu konu ile ilgili itirazı sırasında Meclis Başkanı Kayalı ile arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik nedeniyle Başkan Kayalı oturma 10 dakika ara verdi.  Diğer üyelerin araya girmesiyle iki tarafta sakinleşince meclis çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Verilen bir önerge ile Çelebi İlçesi’nde atıl durumda bulunan sağlık ocağının atıl durumdan kurtarılması ve vatandaşların yararlanması için ne gibi bir çalışma yapılacağının araştırması teklifi Çevre ve Sağlık komisyonuna havale edildi.
Bayrak


  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli