Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Seçimleri İptal Edilmeli

Kırıkkale Seçimleri İptal Edilmeli

DP Lideri Süleyman Soylu`dan Sert Açıklama.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Kırıkkale Belediye Başkanlığı seçimlerinde şaibeler yapıldığını belirterek Yüksek Seçim Kurulu’nun duruma el koyması ve seçimlerin iptal edilerek yeniden yapılması gerektiğini söyledi.
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Ortaçağ’da bile yaşanmaması gereken, baskı ve seçim usulsüzlükleri sebebi ile YSK’nın kazandıkları halde ellerinden alınan Kırıkkale seçiminin yapılan itirazları değerlendirmesiyle iptal edilerek yenilenmesini istedi.
Kırıkkale Belediye Başkanlığı seçiminin başından itibaren, hükümet baskısı ve hukuki usulsüzlüklerin yaşandığı bir seçim olduğunu vurgulayan Soylu, şunları söyledi:
“Somut belge ve delillere dayalı olarak çok fazla sayıda birleştirme tutanağında açık kaydırmalar yapılmış ve bunlar tespit edilmiştir. Bütün bunlara itiraz edilmesine rağmen ancak 10 sandık açtırılmış, Demokrat Parti’nin 600’e yakın oyunun organize bir şekilde kaydırıldığı gözlenmiş ve tespit edilmiştir.
 
İl Seçim Kurulu’na bütün bunlara yönelik itirazlar yapılmıştır. İl Seçim Kurulu tarafından bu kaydırmalar kabul edilmekle birlikte diğer sandıkların açılma talebi anlamsız bir şekilde reddedilmiştir. Sadece 10 sandıkta oluşan 600 oy farkı seçimin sıhhatsizliğini ortaya koymaktadır. Bunun yanısıra birleştirme tutanaklarındaki oylarla, genel kullanılan oylar arasındaki dengesizlikler, ayrıca her sandık kurulunda verilmesi gereken oy tutanakları bir çok mazeretle verilmemiş, verilenler de daha önce kurgulandığı üzere, bilerek ve değiştirilmek üzere seçimin iptaline neden olacak usul hataları yapılmıştır. Bunun yanısıra  seçim akşamı saat 19:45 – 20:45, 20:30 ve 02:30 saatleri arasında Kırıkkale merkez jandarma komutanlığınca, 5 adet tutanakla 4 bin mühürlü kullanılmış oy pusulasının yakılmış ve tahrip edilmiş şekilde bulunduğu tespit edilip, CD’ye alınmış ve bu CD’ler İl Seçim Kurulu’na verilmesine rağmen, İl Seçim Kurulu’nun yanlı ve baskı altındaki tutumu neticesinde hiçbir işlem yapılmayarak reddedilmiştir.
 
Hükümet tarafından Demokrat Parti’ye gerek seçim süresince gerekse seçim esnasında ve seçim sonrasında yasadışı örgüt muamelesinde bulunulması dikkat çekmiş ve aynı anlayış Kırıkkale’deki seçim sürecinde de devam etmiş ve etmektedir. Demokrasi tarihimizde ve adalet sistemimizde böyle çarpıklıkların olduğu bu seçim, valisiyle,  baskı yapılan bazı güvenlik görevlileriyle,  yapılan usulsüzlüklere göz yuman İl Seçim Kuruluyla Demokrat Parti’nin elinden gasp edilmiştir.
Tüm itirazlarımızda belirttiğimiz, seçimin iptalini gerektirecek, maddi hatalara ve usulsüzlüklere YSK’nın duyarsız kalmamasını bekliyoruz ve Kırıkkale’deki seçim sonuçlarının iptal edilerek yenilenmesini talep ediyoruz.”


  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false