Anahtar Kelimeler:

Emniyet, Düğün Magandalarına Karşı

Emniyet, Düğün Magandalarına Karşı

Emniyetten Örnek Bilinçlendirme Kampanyası.

 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, düğün magandalarının havaya ateş açarak kutlama yapılmasını engellemek üzere “Mutluluğa Kurşun Sıkma” ve “Düğünümüzde Silah İstemiyoruz” projesini hayata geçirdi.
 
Proje kapsamında düğün sahiplerine yönelik magandalara karşı uyarıcı afişler verilmesi ve önlem almaları kararlaştırıldı. Yaz dönemiyle birlikte başlayacak olan düğünlerin, magandaların silahından çıkan kurşunlarla yasa dönüşebildiği dile getirildi.
Emniyet’ten yapılan açıklamada, “Tüm uyarı ve yaşanan acı olaylara rağmen, birçok insanın yaşamını yitirmesine ve sakat kalmasına yol açan havaya ateş açma geleneği durmak bilmiyor. Masum insanların düğün magandalarının silahlarından çıkan kurşunlara hedef olmaması için Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü örnek bir projeyi hayata geçirdi” denildi. Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında afişlerin, il merkezi ve ilçelerdeki polis merkezlerine izni için başvuran düğün sahiplerine verilmek üzere dağıtılacağı belirtildi. Emniyet Müdürü Salim Akçay “Mutlulukların mateme dönüşmesini asla düşünmek istemiyoruz” dedi.


  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli