Anahtar Kelimeler:

Biçilmiş Otlar Yandı

Biçilmiş Otlar Yandı

Yabani Otlar Biçilip Kaldırılmayınca Yandı.

 

Kırıkkale genelindeki yabani otlarla mücadele edilmesi yönündeki haberlerimizin ardından harekete geçen Kırıkkale Belediyesi ekipleri, yabani otları biçti. Fakat biçilen otların alınmayıp, kuruması için balyalar halinde bırakılması yangınlara davetiye çıkarıyor. En son MKE havuzu karşısındaki tren yolunun iki yanına istiflenen biçilmiş otların yanması vatandaşlara korkulu anlar yaşattı.
Bu sene yoğun yağışların yaşanması sonucu boyları hayli uzayan yabani otların vatandaşlara güç anlar yaşatması nedeniyle yaptığımız haberlerin ardından gerek Yahşihan Mezarlığı içerisindeki gerekse de yol kenarlarındaki yabani otlar Kırıkkale Belediyesi ekiplerince biçilmeye başlandı. Ekipler, biçtikleri otları hemen alıp götürmek yerine balyalar halinde kuruması için bırakınca olası yangınlara yol açılmış oldu.
Yanan Otlara İtfaiye Müdahalesi
MKE havuzu karşısında tren yolunun iki yanında bulunan otları biçip balyalar halinde bırakan belediye ekiplerinin ihmali ve kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin otları tutuşturması sonucu çıkan yangın çevre ahalisinde heyecan ve korkuya sebep oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan otları söndürürken, diğer otların da alev almaması için üzerlerine su sıktı. Çevrede oturan vatandaşlar, “demiryolu güzergâhındaki aşırı yabani otların biran önce biçilerek kaldırılması gerektiğini, aksi takdirde trenlerden atılan sigara izmaritleriyle dahi çıkacak yangınlar sonucu çevrede zarar oluşabileceğini” söylediler.


  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli