Anahtar Kelimeler:

Yabancı Gelin, Müslüman Oldu

Yabancı Gelin, Müslüman Oldu

Kırıkkale`ye Gelen Kazakistanlı Gelin, İslam`ı Seçti.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kırıkkaleli Astsubay Kamil Metin ile nişanlanan, Kazakistanlı Svetlana Plaxxina Kırıkkale’de Müslüman olup `Melis` ismini aldı.

Kırıkkaleli astsubay Kamil Metin ile nişanlandıktan sonra Türkiye`ye gelen Kazakistanlı Svetlana Plaxxina, Kırıkkale Müftülüğü`nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Kazakistan’da bankacılık okulunu bitirdikten sonra Kıbrıs’ta ailesi ile birlikte tatile giden Svetlana Plaxxina, KKTC’de askeri hastanede görevli astsubay Kamil Metin ile tanıştı. Genç çift ilk görüşte birbirlerine âşık oldular. Ailelerinin de rızasını alan genç çift düğün için Kırıkkale`ye geldi.
Kendi İsteği İle Müslüman Oldu
Düğün için Kırıkkale’ye gelen Svetlana Plaxxina, bugün kendi isteği ile düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu. İl Müftüsü Osman Şarklı`nın İslam dini hakkında kısa bilgi vermesinden sonra genç kız, Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. İsmini `Melis` olarak değiştiren gelin, İslam dinini kendi isteğiyle seçtiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. İhtida töreninden sonra Müftü Osman Şarklı, geline ihtida belgesiyle birlikte İngilizce Kur`an-ı Kerim meali ve dini kitap hediye etti.
Haberkale


  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli