Anahtar Kelimeler:

"Madalyaları Apo`ya Taksınlar"

Şehit Aileleri, Kürt Açılımına Tepkili.

 

Vatan İçin Can Verenler Federasyonu’na bağlı şehit aileleri “Eğer bir genel af çalışması olursa, bizlere Türkiye Cumhuriyeti devleti adına verilmiş bulunan övünç madalyalarını bize veren makama terörist başı Apo’ya takılmak üzere iade etmeye hazırız” dedi.

Kırıkkale"de bulunan Vatan İçin Can Verenler Federasyonu üyesi şehit aileleri, hükümetin Kürt açılımı ile ilgili açıklama yaptılar. Şehit aileleri yaptıkları açıklamada, “Sayın Başbakan, DTP ile görüştü. Görüşme öncesi, Başbakan olarak değil AKP Genel Başkanı olarak görüşeceğim diye gülünç bir ifade kullanarak görüştü. Şimdi ise Başbakan olarak konuşuyor. Hâlbuki DTP, Sayın Başbakanla, Başbakan olarak görüştüğünü söyledi. Siz kimi kandırıyorsunuz Sayın Başbakan? Bu açıklamalarınız gülünç değil mi?” ifadelerine yer verdi.
Övünç Madalyalarını Apo’ya Vermeye Hazırız

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır’daki provakosyonu ve sizin DTP ile yaptığınız görüşmeleri sözde (Kürt) demokratik açılımı kınamak üzere partiniz önündedirler. Bu tutumlarınızı, DTP’yi ve DTP’nin PKK ile olan bağlantılarını yeniden gözden geçirmenizi, ayrıca bu konularda kendi tutumunuzu yeniden değerlendirmenizi umuyoruz. Son olarak şunu ifade etmek isteriz ki “Eğer bir genel af çalışması olursa, bizlere, Türkiye Cumhuriyeti devleti adına verilmiş bulunan övünç madalyalarını, bize veren makama Apo’ya takılmak üzere iade edeceğimizin bilinmesini sayın AKP genel başkanına arz ediyoruz. Şehit aileleri ayrıca Türkiye genelinde bulunan 10 dernekle beraber yarın AKP genel merkezi önüne giderek siyah çelenk koyacaklardır."
Haberkale


  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli