Anahtar Kelimeler:

Yeni Ders Yılı Başlıyor

Yeni Ders Yılı Başlıyor

Yaz Tatilinin Ardından Öğrenciler Ders Başı Yapacak.

 

2009-2010 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen ders başı yaparken Kırıkkale’de ise yaklaşık 3 bin öğretmen ve 55 bin öğrenci ders başı yapacak.

Öğrenciler üç ay süren yaz tatilinin ardından bugün, 18 Haziran 2010’a kadar sürecek yeni eğitim öğretim yılı maratonuna başlayacak. Okul öncesinde bu yıl Kırıkkale’nin de içinde bulunduğu 32 ilde zorunlu eğitime geçiliyor. Amasya, Trabzon, Burdur, Rize, Nevşehir, Yalova, Kırklareli, Isparta, Çanakkale, Muğla, Karaman, Kırşehir, Bilecik, Tunceli, Düzce, Giresun, Edirne, Kilis, Bartın, Uşak, Karabük, Bolu, Artvin, Eskişehir, Ardahan, Çankırı, Sinop, Gümüşhane, Bayburt, Kütahya ve Samsun’da 5 yaş grubundaki tüm çocuklar “okullu” oldu.
Türkiye genelinde 1204 anaokulu, ilköğretim okullarında 40 bine yakın ana sınıfı bulunuyor. Okul öncesi eğitimden 800 bin civarında çocuk yararlanıyor. Kırıkkale’de de okul öncesi eğitimde tüm hazırlıklar yapıldı. Mevcut anaokullarının yanı sıra bu yıl, Bahşılı İlçesi’nde Beyaz Kelebekler Anaokulu ve Merkez Yaylacık Mahallesi’nde Pakize Akalınlı Anaokulu yeni eğitim ve öğretim döneminde hizmet verecek.
Haberkale


  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli