Anahtar Kelimeler:

Sakallı, İcra Şokuna Açıklama Yaptı

Sakallı, İcra Şokuna Açıklama Yaptı

Keskin Belediyesi`ne İcra Şoku Haberimiz Sonrası Açıklama.

 

Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, Haberkale’nin “Keskin’de İcra Şoku” başlıklı haberi sonrası açıklama yaptı. Haberkale’nin haberinde belirtildiği gibi herhangi bir haczin yaşanmadığını söyleyen Sakallı, Keskin’in ileriki günleri için umutlu olduğunu kaydetti. Sakallı, ödenmeyen işçi maaşlarının da İller Bankası’ndan gelecek para ile ödeneceğini açıkladı.
Keskin Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili açıklama yapan Bayram Sakallı, “Şu an tek sıkıntımız elektrik borcumuz. Bizim tek gelir kaynağımız iller bankası. Mart ayından önce 35 bin kişiye göre belediyemize para geliyordu. Şimdi ise 12 bin kişiye göre geliyor. Bunun sebebi ise adrese dayalı nüfus kayıt sistemi. Birçok kişi adresini başka yerde yazdırınca gelirimiz de doğal olarak düştü” dedi.
Aksatmadan Ödedik
3 aylık dönemde 130 Bin TL elektrik borçları olduğunu ifade eden Başkan Sakallı, 5–6 ay boyunca hiç aksatmadan bu borçlarını taahhüt ederek taksitle ödediklerini söyledi. İller Bankasından Haziran ayında para gelmeyince sıkıntıya düştüklerini belirten Sakallı “Kasım ayı tahsilâtımız belli olunca bu parayı ödeyeceğiz. Sularımız kesilmesin diye elektrik paramızı yatırmak zorundayız. Kasım ayında 60 veya 70 bin TL para geleceğini umuyorum” şeklinde konuştu. Sıkıntıları bir bir giderdiklerini her fırsatta dile getiren Sakallı, “Durumu vekillere rapor hazırlayarak ilettik. Onlarda İç İşleri Bakanı Beşir Atalay’a verecekler. İnşallah sıkıntımız sona erecek” ifadelerini kullandı.
Keskin Halkı Rahat Olsun
İki çıkış yolları olduklarını belirten Başkan Sakallı, birincisinin elektrik parasını en asgari seviyeye indirmek olduğunu söyledi. İkincisinin ise 200 personelden en 90-95 tanesinin başka kurumlara kaydırılması olduğunu söyledi. Sakallı “2010 yılı itibari ile Keskin’e yatırımlar yapılacak. Sadettin Saran ile görüştük. Kendisi 2010 yılında buraya yurt yapmak için projeyi yatırım programlarına dahil ettiklerini söyledi. Turan Kıratlı Ankara’da çalışmalarını sürdürüyor. 500 kişilik yurt için gayret sarf ediyor. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Sayın Çakmak, Keskin’e yeni bölümler açabileceklerini ifade etti. Önümüzde kocaman bir 4,5 yıl var. Projelerimiz var. Projelerden elde ettiğimiz gelir ile şehrimizi kalkındıracağız. İller bankasından gelen para ile personelimizin maaşını ödeyeceğiz” dedi. Sakallı, Keskin halkının içinin rahat olmasını istedi.
Haberkale


  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false