Anahtar Kelimeler:

AKP`de Açılım Çatlağı

AKP`de Açılım Çatlağı

Ömer Şahin, AKP Merkez İlçe Yönetiminden İstifa Etti.

 

Türkiye’nin gündemini meşgul eden Kürt açılımı hakkında basın açıklaması yapan Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Şahin “AKP’nin yapmış olduğu uygulamadan endişe ediyorum. Bu sebeple Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliğimden istifa ediyorum” dedi.
Şahin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Analar ağlamasın, evlatlar yetim kalmasın sloganıyla PKK Militanlarına uygulanan hoşgörü ve tavizler, insanlıktan nasibini almamış çocuk katillerine ve sempatizanlarına adeta bayram coşkusu yaşatıp, devlete meydan okuyarak, sevinç çığlıkları atmaları, adeta kendilerinden geçmeleri sağduyulu Türk Halkında hem PKK aleyhine hem de Ak Parti aleyhine öfke ve nefrete yol açmıştır. PKK’lılara gösterilen tavizkar tutumları ve buna izin veren Adalet ve Kalkınma Partisi’ni şiddetle kınıyorum”.
Kimi Kandırıyorsunuz?
“Güya; Milliyetçi ve Muhafazakâr edalan takman Ak Parti hükümetine bir şehit kardeşi olarak sesleniyorum. Bu mu sizin adalet anlayışınız? Partinin başındaki adalet kelimesi ne manaya geliyor acaba? Eğer Muhafazakârım diyorsanız size Kuranı Kerim’deki kısas ayetlerini hatırlatıyorum. Siz kim oluyorsunuz da Millete meydan okurcasına, şehit ailelerine meydan okurcasına, gazilere meydan okurcasına PKK’lıları affetme cüretinde bulunuyorsunuz. Bunun fetvasını nerden aldınız? Açılım adı altında, PKK’lı teröristleri suça karışmadılar serbest bırakalım diyorsunuz. Siz onların kalplerini mi okuyorsunuz? Yıllarca dağda Mağaralarda yaşamış insanlıktan nasibini almamışları silahlı eylemlere karışmamışlar diyerek kimi kandırıyorsunuz? Nerden biliyorsunuz Bedri Şahin’i Murat Çetin’i şehit eden o el bombasının pimini çekenlerin onlar olmadığını? Nerden biliyorsunuz daha nice Vatan evladının katilleri olmadığım?
Üyelikten İstifa Ediyorum
“Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerinin, Şehit Ailelerine, gazilerine, PKK’lı muamelesi yapması, o PKK’lılan da Muhacir karşılayan Ensar gibi görmesi, tutum ve davranışlarını gördükçe artık Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında üslenmiş olduğum görev ve sorumluluklarımı yerine getirmenin bir manası olmayacağına kanaat getirip, Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğimden ayrıldığımı bildirir kamuoyuna saygıyla duyururum”.
Haberkale


  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli