Anahtar Kelimeler:

Bu Coşku Hiç Bitmez

Bu Coşku Hiç Bitmez

Cumhuriyet Şehri Kırıkkale`de Coşku Dolu Cumhuriyet Kutlaması.

 

Cumhuriyetin ilanının 86. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet yaşayacağını haykıran Türk Gençliği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun idare şeklinin, Cumhuriyet İdaresidir” sözünü hatırlattı. Kutlama törenlerine ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla gelen 7’den 70’e Kırıkkaleli, Cumhuriyet şehri Kırıkkale’de Cumhuriyet’lerine sahip çıktı.
86. yıl dönüm kutlamaları Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın tebrikleri kabulüyle başladı. Millet Bulvarına geçilmesinin ardından tören burada devam etti. Tören alanını dolduranlara hitap eden Vali Güner “Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin Kuruluş Yıldönümü tüm milletimize ve siz Kırıkkalelilere bir kez daha kutlu olsun” dedi.
Güner: Egemenlik, Milletindir
Törenlerin millet olarak sahip olduğumuz değerleri bir kez daha idrak etmemize imkân sağladığını vurgulayan Güner, “Cumhuriyet bizlere egemenliğin herhangi bir sınıf veya zümre yerine vatandaşlarımıza ve milletimizin fertlerine ait olduğunu ve nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımıza da erkeklerle eşit haklar sunan bir sistem olmuştur. İşte Cumhuriyetimiz mana ve gücünü insanımızın ortak iradesi ile gerçekleştirdiği mücadele ve eşitlik ve özgürlüğü her vatandaş için mümkün kılan demokratik yapısından almaktadır. En büyük gücümüz olan milli birlik ve dayanışmamıza gölge düşürmeden el ele ve gönül gönülle barış içerisinde Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatıp daima ileri götüreceğimizden kimsenin de şüphesi olmasın. Dünya insanlığına büyük hizmetler yapmış ve görkemli medeniyetler kurmuş aziz milletimizin insanlığa daha çok şeyler kazandıracağına inancım tamdır.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından geçit törenine geçildi. Çeşitli kurum ve okulların geçişi sırasında oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı.  
Törene Katılmayan AKP’li Vekillere Islıklı Protesto
Çarşamba günkü Atatürk anıtına çelenk koyma törenine katılmayan 3 AKP’li Kırıkkale milletvekili Vahit Erdem, Mustafa Özbayrak ve Turan Kıratlı, Millet Bulvarı’ndaki Cumhuriyet coşkusuna da ortak olmadı. Törene katılmayan AKP’li vekillerin, tören alanındakilere okunması için gönderdikleri mesajlar okunurken tören alanındaki vatandaşlar tarafından ıslıklarla protesto edildi.


  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false