Anahtar Kelimeler:

DP ve ANAP Birleşti

DP ve ANAP Birleşti

Dün Gerçekleştirilen Parti Kongreleriyle İki Parti Birleşti.

 

1983`te Turgut Özal tarafından kurulan Anavatan Partisi (ANAP) artık tarih oldu. Dün Ankara`da gerçekleşen kongre sonrasında Anavatan Partisi, Hüsamettin Cindoruk liderliğindeki Demokrat Parti’ye (DP) katıldı.
Dün önce Anavatan`ın 10`uncu Olağanüstü Kongresi yapıldı. Daha sonra DP`nin kongresine geçildi. Anavatan Kongresi`nde partinin tüzel kişiliğinin sona ermesi ve DP ile birleşmesi delegenin oyuna sunuldu. DP`nin 6`ncı Olağanüstü Kongresi`nde ise delegeler iki partinin DP çatısı altında birleşmesini onayladı. Kongreye eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, eski milletvekilleri Celal Doğan ve İsmet Sezgin gibi isimler de katıldı. Tansu Çiller kongreye kutlama telgrafı gönderdi.
Cindoruk: 83’te Yapılan Yanlışı Düzelttik
Salona Anavatan lideri Salih Uzun`la kolkola gelen DP lideri Hüsamettin Cindoruk, "Bir bütünleşen hareket var. Şimdi önümüzde 83`te yapılan bir yanlışın düzeltilmesi var. Yapay partiler oluşturan askeri cunta dönemleri kesin olarak kapanıyor artık. Ama bir eksiğimiz var. Anayasa. Cunta gitti, anayasası duruyor" dedi. Anavatan lideri Salih Uzun ise "Türk siyaseti adeta Moğol istilası ile karşı karşıyadır. İktidar kadroları, siyasetin Moğollarıdır" yorumu yaptı.
ANAP’lılar Gözyaşı Döktü
ANAP kongresinde, partinin Demokrat Parti’ye katılmasını oylayan Anavatan Parti’li delegelerden bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Oylama sonrası bir zamanların en büyük partisi ANAP, resmen tarih olmuş oldu. Kongrenin ardından ANAP’ın internet sitesi de kapatıldı. Partinin internet web sitesine ulaşmak isteyenler, Demokrat Parti’nin sayfalarına yönlendirildi.
Haberkale


  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false