Anahtar Kelimeler:

THK`nın Deri Kaybı

THK`nın Deri Kaybı

Geçen Seneye Oranla Yüzde 50 Düşüş Var.

 

Ülkemizin kurban derisi toplamada tek yetkili kurumu olan Türk Hava Kurumu (THK) bu yıl geçen yıla göre küçük baş hayvan derilerinde yüzde 50 düşüş yaşadı. THK Başkanı Aydın Keleş, ‘Deri alıcıları, Çin malı kabuklanmış deriyi 2 dolara alıyor. Buda bizim satacağımız derilerin fiyatlarını düşürüyor’ dedi
13 aracın görev aldığını kaydeden Başkan Keleş, deri toplamada merkezde 26 kişinin görev aldığını söyledi. 2008 yılında 2 bin küçük baş hayvan derisi topladıklarını söyleyen Başkan Aydın Keleş, bu sene ise bin 426 küçük hayvan derisi topladıklarını kaydetti. Keleş “Sığır derisinde ise geçen sene 9 ton toplamıştık. Bu sene sıgır derisinde hiçbir düşüş yaşamadık ve 9 ton deri toplandık” diye konuştu.
12 Bin TL’lik Gelir
Bu sene derilerden 12 bin TL gelir elde ettiklerini söyleyen Keleş, 6 bin TL ’sini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına bağış yaptıklarını, yüzde 4’ünü Kızılay’a, yüzde 3’ünü Çocuk Esirgeme Kurumuna, yüzde 3’ünü Diyanet Vakfına verildiğini vurguladı. Keleş, gelirlerin yüzde 60’ının ilimize döndüğünü ise sözlerine ekledi. Ne kadar çok kurban bağışı yapılırsa kavurmanında o kadar geleceğini belirten Başkan Keleş, Türk Hava Kurumu olarak 81 ilin içinde ilk 40’ın içinde yer aldıklarını söyledi.
Haberkale


  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false