Anahtar Kelimeler:

Yurtdan: Onlar Yokken Biz Varız

Yurtdan: Onlar Yokken Biz Varız

Alışveriş Merkezleri Küçük Esnafı Sıkıntıya Sokuyor.

 

Kırıkkale Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Adem Yurtdan, krize rağmen ayakta kalmak için mücadele eden, ülke ekonomisine can veren ve Kırıkkale’de büyük bir hizmet alanına sahip bakkalların, alışveriş merkezleri ile rekabet edeceği ortamın sağlanması gerektiğini söyledi.
 
Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin, küçük olarak tabir edilen ancak ülke ekonomisine katkısı büyük olan bakkal, manav, kasap gibi esnaf üyelerimizi bitirme noktasına getirdiğini dile getiren Adem Yurtdan, yaşanan krizle birlikte Alışveriş Merkezlerinin şehir içinde mantar gibi çoğalmasının,  hem bakkal esnafına hem de yaşamış olduğumuz şehrimizin ekonomisine büyük sekte vurduğunu belirtti. Kırıkkale’de on bini geçkin küçük ve orta ölçekli esnafımız bulunduğunu, bu esnaflarımızın eş ve çocuklarını da sayarsak bu sayının dörde katlanacağını dile getiren Yurtdan “Yani on binlerce kişi devletine yük olmamakla beraber vergisini ödeyerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır” dedi.
 
Yasa Biran Önce Çıkarılmalı
 
“Büyük Alışveriş Merkezlerine ilimizde yaşayan vatandaşlar olarak katkıda bulunduğumuz sürece şehrimizde ekonomik olarak çöküntü başlayacağı gibi işsizlik oranı da patlama yapacaktır” diyen Adem Yurtdan “Yıllardır meclisten çıkamayan büyük marketlerin şehir dışına çıkma yasasına yeni bir düzenleme yapılarak haftada bir gün kapanması ve bir günde saat 17:00’de kapanmasına düzenleme getirilmesi bizim esnafımızı bir nebze rahatlatacaktır. Şehrimizdeki yerel ve ulusal zincir marketlerin çok fazla rekabet ortamı yaratmadan bakkalımıza ve büfemize zarar vermemesini temenni ediyoruz. Çünkü onlar yokken biz var idik. Var olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Yurtdan açıklamalarına şöyle devam etti.
 
Vefalı Olmak Gerekli
 
“Bakkal amca toplumsal patlamayı önleyen bir işletme ve ülke kalkınmasına anahtar bir çözümdür. Bunları kesinlikle unutmamak ve küçük esnafa vefalı olmak gereklidir. Ayrıca toptan gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarında küçük esnafa destekçi olmaları kendi pazar paylarının küçülmemesi açısından önemlidir. İlimizde bakkaliye kuruyemiş ve
büfe adı altında bine yakın esnafımız bulunmaktadır. Toptan gıda işinde faaliyet gösteren esnaf arkadaşlarımız için bu rakam büyük bir pazardır. Bu pazarı kaybetmemek için büyük marketlere sunulan fiyat indirimi ve vade durumları eşit ölçüde ibra edilmelidir.
 
KOSGEB Aracılığı İle Kredi Desteği Sağlanıyor
 
Küçük esnafa yönelik TESK ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın girişimi sonucunda KOSGEB aracılığıyla esnafımıza yönelik 25 bin ile 30 bin liraya kadar can suyu kredisi verilmekte olup şu anda odamız vasıtasıyla KOSGEB veri tabanına kayıt işlemi yapmaktayız. Sevgili hemşerilerim varlığınızda da yokluğunuzda da iyi ve kötü gününüzde bakkalınız sizlerin yanında. İl idarecilerimizden bir isteğimiz var: Bundan sonra açılacak olan yerel ve ulusal AVM’nin şehir merkezine ruhsat verilmemesi, küçük esnafımızı büyük ölçüde destekleyecektir.
 
Alışverişinizi Bakkaldan Yapın

Haydi Kırıkkalem şehrimizin güzide insanları gün birbirimize sahip çıkma günüdür alış verişinizi bakkalımızdan yapın ki büyük marketlerle rekabet imkanı olsun. Esnaf ayakta kalsın ki bir yere gittiğinizde evinizin anahtarını bırakacak düğününüzde cenazeniz de gelip omzunuza yaslanacak bir dostunuz kalsın. Bu vesile ile ilimizde ve ülkemizde faaliyet gösteren ülke ekonomisin kalkınmasında öncelikli olarak katkıda bulunan küçük ve orta ölçekli tüm esnaflarımızın işlerinde başarılar temenni ederim.”

Haberkale



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli